ΑΕΚ: Οι σκέψεις του Οφρυδόπουλου για την πρώτη μάχη των playoffs

Η ΑΕΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις της για τα playoffs της Super League Interwetten κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (13/3, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24), θέλοντας να διεκδικήσει

μίνιμουμ την τρίτη θέση που θα της εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Φυσικά η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στον απόηχο της πολύ σημαντικής μεταγραφής που είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει η ΑΕΚ, αυτή του 32χρονου Πολωνού μέσου, Γκριγκόρζ Κριχόβιακ, που έφυγε από την Κράσνονταρ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση, ωστόσο πρέπει να δοθεί η μάχη για να μείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Η σημασία του αποψινού αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική και οι λόγοι είναι ευνόητοι. Με άλλο μομέντουμ θα συνεχίσει τη σειρά αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και αυξήσει τη διαφορά τους στους επτά βαθμούς, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να αυξήσει τη διαφορά από τον Άρη που παίζει με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Το αβαντάζ θα είναι πολύ μεγάλο σε βαθμολογικό και ψυχολογικό επίπεδο. Στην αντίθετη περίπτωση θα μπλέξει ακόμα πιο πολύ και θα κινδυνέψει να πέσει και από την τρίτη θέση. Υπό προϋποθέσεις η ισοπαλία ίσως είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Οφρυδόπουλος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με προσοχή στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Άλλωστε το παραδέχθηκε και σε δηλώσεις του στην COSMOTE TV ότι η ομάδα πρέπει να αμυνθεί καλύτερα, αν θέλει σταδιακά να παρουσιάσει βελτίωση στην απόδοσή της.

Ως προς τα αγωνιστικά, ο 48χρονος τεχνικός πήρε μαζί του τον Στάνκοβιτς που επιστρέφει μετά από επτά παιχνίδια, καθώς είχε αγωνιστεί με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ. Ο Αυστριακός κίπερ σε δηλώσεις του στην COSMOTE TV, ανέφερε ότι δεν είναι 100% καλά με το γόνατό του, αλλά μπορεί να το διαχειριστεί για να είναι διαθέσιμος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Βράνιες και Σιμάνσκι που ήταν τιμωρημένοι, με τον Πολωνό μέσο να ακολουθεί ατομικό μαζί με τον Σάκχοφ που απουσίαζε με ειδική άδεια. Οι Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία που ταλαιπωρήθηκαν με προβλήματα τραυματισμού είναι σε καλή κατάσταση και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Οφρυδόπουλου για το πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Τα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το ντέρμπι της Λεωφόρου

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, μιας και προπονείται το τελευταίο διάστημα κανονικά, αντικαθιστώντας τον Τσιντώτα. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μισελέν έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει αντί του Ρότα. Ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας και ο Μοχαμάντι στα αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή στο πλάι του Σιμόες το πιθανότερο είναι ότι θα αγωνιστεί ο Χατζισαφί, όπως και με τον Αστέρα, χωρίς να αποκλείεται η παρουσία του Λε Ταλέκ. Στην τετράδα κρούσης (στο σχηματισμό 4-2-3-1) οι μόνοι σίγουροι είναι ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης και ο Τσούμπερ στα αριστερά.

Ως προς τις άλλες δύο θέσεις, στο "10" διεκδικούν τη θέση τους ο Μάνταλος με τον Άμραμπατ. Αν ξεκινήσει ο Έλληνας μεσοεπιθετικός στο "10", τότε ο Ολλανδομαροκινός θα αγωνιστεί στα δεξιά. Αν ο Άμραμπατ παίξει πίσω από τον Αραούχο, ο Λιβάι Γκαρσία θα αγωνιστεί στα δεξιά.

Μην χάσετε την Game Night της Κυριακής για τις σπουδαίες αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Άρης και Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Σέντρα στις 21:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα