ΑΕΚ: Οι σκέψεις του Γιαννίκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η μάχη στη δεξιά πλευρά

Η μεγάλη μάχη της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό (21/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) μετράει ώρες για την έναρξή του. Η Ένωση ολοκληρώνει την προετοιμασία της με ένα χαλαρό πρόγραμμα ενεργοποίησης στα Σπάτα το πρωί της Κυριακής (21/11, 11:00),

όπως συνηθίζει επί ημερών Αργύρη Γιαννίκη και στη συνέχεια θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο για το σπουδαίο ματς με τους ερυθρόλευκους.

Ο 41χρονος τεχνικός δεν υπολογίζει στον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος δεν ξεπέρασε τη θλάση που αποκόμισε από το παιχνίδι της Εθνικής μας με το Κόσοβο, ενώ προέκυψε και ένα απρόοπτο και με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαωγό και τέθηκε και αυτός εκτός. Ωστόσο και οι δύο το πιθανότερο σενάριο ήταν να έπαιζαν ως αλλαγή και όχι ως βασικοί. Ο Τάνκοβιτς δεν ταιριάζει τόσο στα "θέλω" του Γιαννίκη, ενώ ο Σίμος Μήτογλου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 41χρονου τεχνικού αντί του 33χρονου διεθνή στόπερ.

Από εκεί και πέρα στα ευχάριστα για την Ένωση είναι ότι οι Σέρχιο Αραούχο και Στίβεν Τσούμπερ είναι ετοιμοπόλεμοι, καθώς ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού τους και είναι έτοιμοι και θα είναι βασικοί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε πρόκειται για τους δύο πρώτους σκόρερ, ενώ ο πρώτος γνωρίζει καλά τι σημαίνουν τα παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους, έχοντας μια θετική παράδοση σε αυτά.

Ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγή στον σχηματισμό, καθώς παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1. Το σενάριο με τριάδα στα χαφ δεν έχει πολλές πιθανότητες, σίγουρα όμως θα το δούμε στη διάρκεια του ματς, αν η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά στο σκορ και θα κληθεί να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Μεγάλη μάχη στα δεξιά, κλειδώμενες οι υπόλοιπες θέσεις

Οκτώ θέσεις στην ενδεκάδα της Ένωσης είναι κλειδωμένες και σίγουρα δεν θα αποτελέσει η έκπληξη η "είσοδός" τους στην αρχική ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Μοχαμάντι και το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελείται από τους Μήτογλου και Βράνιες.

Από εκεί και πέρα στο δεξί άκρο της άμυνας, υπάρχει και η μάχη του Μισελέν με τον Ρότα, χωρίς βέβαια να ξεγράφουμε και τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος έκανε δύο θετικές εμφανίσεις με τη δεύτερη ομάδα στη Super League 2, χτυπώντας έστω την πόρτα της αποστολής.

Στη μεσαία γραμμή ο Νταμιάν Σιμάνσκι φαίνεται ότι κερδίζει πόντους για να βρεθεί στο πλάι του Αντρέ Σιμόες, αντί του Νταμιέν Λε Ταλέκ. Το πιθανότερο είναι ότι ο Γάλλος μέσος θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και σίγουρα αν η Ένωση προηγηθεί.

Κατά τα λοιπά, οι Στίβεν Τσούμπερ και Σέρχιο Αραούχο είναι οι σίγουροι (όπως προαναφέρθηκε) για το αριστερό άκρο της επίθεσης, αλλά και την κορυφή. Ο Μάνταλος είναι το "φαβορί" για να παίξει πίσω από τον "Τσίνο", ενώ οι Λιβάι Γκαρσία και Νορντίν Άμραμπατ δίνουν τη μάχη για μια θέση στην ενδεκάδα.

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός έχει δείξει καλά στοιχεία, ερχόμενος από τον πάγκο και αυτό ενδεχομένως να τον κρατήσει εκεί, με τον Λιβάι να ξεκινά βασικός. Αν ωστόσο ο Γιαννίκης επιλέξει τον Άμραμπατ, τότε σίγουρα δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Τις συνηθίζει άλλωστε ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος με το "καλημέρα" το έδειξε στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός Με Live Ηχητική Περιγραφή

ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε ζωντανή, ηχητικη περιγραφή στο MatchCenter του SPORT24 από τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Βαγγέλη Αρναούτογλου! Το SPORT24 θα είναι παρών στην σημαντική αναμέτρηση του ΑΕΚ-Ολυμπιακού για την Super League Interwetten με live ήχο και περιγραφή από το OAKA! ΑΕΚ - Ολυμπιακός σε ζωντανή μετάδοση στο www.sport24.gr

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

Keywords
Τυχαία Θέματα