ΑΕΚ: Ο Οφρυδόπουλος καλείται να βρει λύση στο πρόβλημα που διέγνωσε

13:01 2/4/2022 - Πηγή: Sport 24

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (3/4, 20:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten

και βρίσκεται περίπου στο ίδιο σημείο με την έναρξη της διαδικασίας. Στην τρίτη θέση, αλλά σε απόσταση αναπνοής από τους διώκτες της για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στις δηλώσεις του στη NOVA ενόψει της αναμέτρησης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει την ποιότητα των επιθέσεών της και όχι τον αριθμό των επιθέσεων. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Η ΑΕΚ δεν έχει δυσκολία να δημιουργήσει ευκαιρίες, στην πλειονότητα εξ αυτών, ωστόσο σε κάποια από αυτά δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Ωστόσο δεν αρκεί όμως αυτή η ανάγνωση, αλλά και η λύση του προβλήματος.

Ανάγκη να βρει γιατρικό στο πρόβλημα που διέγνωσε ο Οφρυδόπουλος

Σε μεγάλο βαθμό το μεγαλύτερο βάρος της επιθετικής γραμμής τη φετινή σεζόν το έχει επωμιστεί ο Αραούχο, ο οποίος διανύει εξαιρετική περίοδο.

Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι δεν αρκεί. Η υπόλοιπη μεσοεπιθετική γραμμή (Τσούμπερ, Άμραμπατ, Λιβάι) που έχει την ποιότητα, δεν έχει δείξει συνέπεια στις καλές εμφανίσεις. Και πρέπει να το κάνει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, αν θέλει να σώσει το ελάχιστο κειμήλιο που μπορεί να αφήσει στη νέα ιστορική σεζόν. Το εισιτήριο στα προκριματικά του Conference League.

Ένα από τα παιχνίδια που είναι χαρακτηριστικά σε αυτό που είπε ο Οφρυδόπουλος, ήταν αυτό της κανονικής διάρκειας στο Καραϊσκάκης. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ένωση έφτανε με άνεση στο 1/3 του Ολυμπιακού, αλλά δεν απείλησε με αξιώσεις τον Βατσλίκ. Από εκείνο το ματς απουσίασε ο Αραούχο που το πιθανότερο είναι ότι αν έπαιζε, το αποτέλεσμα θα ήταν θετικό για την Ένωση. Με το "αν" όμως δεν γίνεται το ποδόσφαιρο.

Φυσικά, εκτός από ικανότητα, θέλει και ψυχραιμία, Όπως είπε και ο 48χρονος τεχνικός της ΑΕΚ, ένα από τα ματς που είχαν πολλές σε αριθμό τελικές, αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά, ήταν στο πρόσφατο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε πολλές, αλλά λειτούργησε εν βρασμώ.

Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει εύκολα και δυστυχώς η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια δεν έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τα ντέρμπι, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Και όταν υπάρχει ένας κακός απολογισμός απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, δεν είναι κάτι που εύκολα αλλάζει.

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο χορτάρι του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Πώς δηλαδή είναι προετοιμασμένη η ομάδα για το ντέρμπι, έχοντας περιθώριο δύο εβδομάδων (χωρίς τους διεθνείς) να προετοιμαστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι, σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Και κυρίως να φανεί η δουλειά στο πώς θα αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες που θα τις παρουσιαστούν. Δεν θα είναι απαραίτητα λίγες, όπως φάνηκε στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας. Θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια και κυρίως, να είναι στη μέρα τους οι περισσότεροι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Οι απουσίες και τα δεδομένα για την ενδεκάδα

Η ΑΕΚ έχει άλλη μια προπόνηση πριν την ανακοίνωση της αποστολής για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Οφρυδόπουλος δεν υπολογίζει σε τρεις (συν ένα ποδοσφαιριστές).

Εκτός έχουν τεθεί οι τραυματίες, Τζαβέλλας και Σιμόες. Ο πρώτος αποκόμισε το πρόβλημά του στον μηρό από την Εθνική ομάδα, ενώ ο Πορτογάλος μέσος ταλαιπωρείται με με την ποδοκνημική του.

Εκτός είναι και ο Ανσαριφάρντ που δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες, λόγω του τραυματισμού του στο μάτι. Την ίδια στιγμή το ποδοσφαιρικό τμήμα ταλαιπωρείται και με τον κορονοϊό, καθώς στα τελευταία τεστ ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός.

Έτσι σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Βράνιες θα αγωνιστεί στο πλάι του Σίμου Μήτογλου. Οι δύο ποδοσφαιριστές τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί , ήταν περίπου τέσσερις μήνες πριν, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την κανονική διάρκεια. Ο Τζαβέλλας ήταν "η σταθερά" της κεντρικής άμυνας τους τελευταίους μήνες και έτσι η ΑΕΚ θα πάει με ένα αμυντικό δίδυμο που έχει να παίξει αρκετά μεγάλο διάστημα.

Ο Σιμόες στερεί από τον Οφρυδόπουλο μια λύση από τη μεσαία γραμμή, καθώς ήταν πολύ πιθανό να αγωνιζόταν και στο πλάι του Κριχόβιακ (το σενάριο της τριάδας στη μεσαία γραμμή δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες). Έτσι πλην των στόπερ, σαφές προβάδισμα για την ενδεκάδα έχουν οι Τσιντώτας, Μισελέν, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Τσούμπερ, Άμραμπατ και Αραούχο. Μάνταλος και Λιβάι Γκαρσία διεκδικούν μια θέση, ανάλογα με τη θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο Άμραμπατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα