ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει βρει το κουμπί του ΠΑΟΚ, αλλά τώρα έχει την πιο δύσκολη αποστολή

Η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί που έχει χτίσει στη Stoiximan Super League και να αρπάξει την ευκαιρία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (11/02, 20:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) ώστε

με νίκη να σκαρφαλώσει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η πιο κρίσιμη μάχη που έχει δώσει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στην προσπάθεια της για τη διατήρηση των σκήπτρων της στο πρωτάθλημα, δίχως αυτό να σημαίνει ότι σε περίπτωση ήττας τελείωσαν όλα (μιας και ο ΠΑΟΚ θα ανέβει στο +5). Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να μείνει τουλάχιστον κοντά στην κορυφή (αν όχι πρώτη) πριν από τα playoffs, ώστε εκεί να κάνει ό,τι και πέρυσι έχοντας χτίσει ένα αήττητο στα ντέρμπι.

Ειδικά με τον ΠΑΟΚ τα έχει πάει περίφημα από την ημέρα που ανέλαβε ο Αργεντινός τεχνικός. Έχει πέντε νίκες και μόλις μια ήττα από τους Θεσσαλονικείς, το περσινό εκτός έδρας παιχνίδι της κανονικής διάρκειας στην Τούμπα, ήτοι ένα αντίστοιχο παιχνίδι με αυτό της Κυριακής. Το πλεονέκτημα της Ένωσης φυσικά δεν είναι μόνο αυτό.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει βρει το κουμπί κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με τον Αλμέιδα στο τιμόνι η ΑΕΚ έχει το απόλυτο απέναντι στον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, τον κέρδισε και στην Τούμπα στα playoffs, αλλά και στον περσινό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο σχεδόν όλο τον τελικό.

Πέραν του θετικού απολογισμού που έχει με τον ΠΑΟΚ (ειδικά αν συγκριθεί με την "μαύρη τετραετία" που προηγήθηκε) εξίσου εντυπωσιακός και ο τρόπος που πήρε τα περισσότερα από τα παιχνίδια. Η νίκη για παράδειγμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήρθε με 2-0 (τον έχει κερδίσει και 4-0 στα περσινά playoffs), όμως το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι δέχθηκε την πρώτη τελική (κεφαλιά) στο 66' και το πρώτο σουτ στο 85'.

Επιθετικά η Ένωση σε εκείνο το παιχνίδι δεν ενθουσίασε, όμως ο τρόπος που περιόρισε τον ΠΑΟΚ ήταν εντυπωσιακός. Βέβαια από εκείνο το ντέρμπι οι παίκτες του Λουτσέσκου γύρισαν τον διακόπτη (με εξαίρεση το ντέρμπι με τον Άρη), και εκτός από την πρώτη θέση στη βαθμολογία, είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου αλλά και στους "16" του Conference League. Γι' αυτό και η αποστολή της απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν η πιο δύσκολη που είχε ποτέ.

Η άνοδος του ΠΑΟΚ και η σύγκριση με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι είναι αισθητά καλύτερος και αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 57 γκολ ενεργητικό και 15 παθητικό.

Η ΑΕΚ είναι ελαφρώς πιο απειλητική από αυτόν έχοντας 1.67 xGoals κατά μέσο όρο, με τους ασπρόμαυρους να είναι ελαφρώς πιο πίσω με το 1.65. Η ομάδα του Λουτσέσκου όμως έχει δημιουργήσει περισσότερες μεγάλες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, έχοντας συνολικά 68 και έχει δεχθεί τις λιγότερες (19), σε αντίθεση με την Ένωση που έχει 61 μεγάλες ευκαιρίες ενεργητικό και 24 παθητικό.

Σε αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί τη μικρότερη απειλή στο πρωτάθλημα με 0.68 xGoals με την ΑΕΚ να ακολουθεί έχοντας 0.73.

Οι δύο προπονητές παράλληλα έχουν επιλέξει μια διαφορετική στρατηγική. Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι εξαιρετική στο build up και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εξαιρετικά δουλεμένη στο να αποτρέπει το build up με ασφυκτική πίεση και να απειλεί με το άμεσο ποδόσφαιρο.

Οι διαφορές τους αυτή τη στιγμή δεν είναι μεγάλες, σίγουρα είναι πολύ μικρότερες από το προηγούμενο παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει το know how κόντρα σε αυτόν τον ΠΑΟΚ και καλείται να το κάνει ξανά στο καλύτερο σημείο που τον έχει βρει. Το αν θα τα καταφέρει θα το μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα