ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα δεν παζαρεύει τη νοοτροπία του γκρουπ για καμία απώλεια

Έχει τόσες και τόσες απουσίες που μετράει η ΑΕΚ, ώστε να υπάρχουν άπειρες δικαιολογίες για τον προπονητή της ενόψει των αγώνων που έρχονται. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι ο τύπος που θα κάτσει να κλαψουρίζει πάνω από τα προβλήματα. Δεν θα γίνει κομμάτι τους, αντιθέτως θα προσπαθήσει να τα λύσει. Πώς γίνεται αυτό; Μέσα από τη δική του προσέγγιση και φιλοσοφία σύμφωνα με την οποία ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου να απουσιάζει, η αξία του γκρουπ δεν γίνεται να αλλοιωθεί.

Θα ήθελε τον Λιονέλ Μέσι

και τον Κιλιάν Εμπαμπέ, το είπε και ο ίδιος, προφανώς χαριτολογώντας, σε μία πρόσφατη συνεύρεση με τους ρεπόρτερ της ομάδας μετά από προπόνηση της ΑΕΚ στο αθλητικό κέντρο των Σπάτων. Και τώρα που δεν μπορεί να έχει τους δικούς του Μέσι και Εμπαπέ, εν προκειμένω τον Γκατσίνοβιτς και τον Ελίασον, δεν θα μπει στη διαδικασία να τα βάψει μαύρα, για να μεμψιμοιρήσει πάνω από πολύ ξεκάθαρα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Θα προσπαθήσει να βρει τη λύση εκ των έσω, δίνοντας στους υπάρχοντες τη σημασία που τους πρέπει.

Ο Αλμέιδα είναι μία διαφορετική ιστορία

Μιλώντας ξανά και ξανά για τη σημασία που έχει το γκρουπ και όχι μεμονωμένα ο κάθε κρίκος της αλυσίδας, ο Αλμέιδα οφείλει να το υποστηρίζει και στην πράξη. Πολλοί προπονητές έχουν αυτή την τακτική, το να μιλούν δηλαδή για το πόσο απαραίτητος είναι κάθε παίκτης του ρόστερ, αλλά στην ουσία να μην πιστεύουν σε αυτό. Λένε λόγια μεγάλα και παχιά αλλά δεν έχουν και την ικανότητα να τα υποστηρίξουν. Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα και πρέπει να προχωρήσουν οι ζόρικοι, εκείνοι δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο για να το δείξουν και να τον υποστηρίξουν.

ΑΕΚ: Χειρουργήθηκε ο Γκατσίνοβιτς

Ο Αργεντινός κόουτς της Ένωσης είναι μία διαφορετική ιστορία. Αυτά που λέει τα εννοεί και τα μεταδίδει στους παίκτες του καθημερινά. Προφανώς ξέρει και ο ίδιος ότι ο Μάνταλος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που του βγάζει ο Γκατσίνοβιτς αριστερά, ούτε του αρέσει που αναγκάζεται να τραβήξει τον Λιβάι Γκαρσία από την κορυφή της επίθεσης για να καλύψει το κενό του Ελίασον και την έλλειψη διαθεσιμότητας του Φερνάντες. Πιστεύει όμως ότι έχει πράγματα να κερδίσει από το υλικό που έχει στη διάθεσή του ανεξάρτητα από τις παραλλαγές που αναγκάζεται να εφαρμόσει σε αυτό.

Όσοι έχουν απομείνει, θα έχουν την αμέριστη εμπιστοσύνη του

Η νοοτροπία και το πώς αυτή αποκτάται είναι μια καθημερινή διαδικασία για τον κόουτς Αλμέιδα. Σε κάθε προπόνηση, με όλους τους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ συγκεκριμένος όσον αφορά στην απαίτηση που πρέπει να έχουν οι ίδιοι από τους εαυτούς τους. Εκείνος τους δείχνει ότι πιστεύει σε αυτά που μπορούν να προσφέρουν, αλλά το θέμα είναι να κατανοήσουν και εκείνοι το ρόλο που τους ζητά να διαδραματίσουν στο παιχνίδι της ΑΕΚ και να βάλουν σε διαδικασία το μηχανισμό τους ώστε να ανταποκριθούν σε αυτό.

Παίρνοντας την ευθεία πολύ απαιτητικών αγώνων με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, δίχως πλέον το παραμικρό περιθώριο για βαθμολογικές απώλειες κι εν μέσω πολύ κομβικών απουσιών, ο προπονητής της ΑΕΚ είναι ο τελευταίος που θα θα σταθεί σε αυτές. Όσοι έχουν απομείνει καθώς πλέον δεν περισσεύει κάνεις, θα έχουν την αμέριστη εμπιστοσύνη του. Το αν τον δικαιώσουν ή όχι, είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, όμως εκείνος δεν θα πάψει να ποντάρει σε αυτούς. Μέχρι να του δείξουν ότι έκανε καλά ή ότι ποντάρισε σε κάποιους που δεν μπορούν και θα πρέπει να πάει παρακάτω.

Keywords
Τυχαία Θέματα