ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη στην επιστροφή στην OPAP Arena, το πλάνο ενδεκάδας με Λαμία

Τα κεφάλια είναι "μέσα" τώρα στην ΑΕΚ, καθώς μετά την επιστροφή στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Ένωση επιστρέφει και στην OPAP Arena, όπου μαζί με την αθρόα προσέλευση των φιλάθλων της στη Νέα Φιλαδέλφεια φιλοδοξεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμίας (21/12, 17:00, COSMOTE Sport

1 και Live SPORT24) και να ξεκινήσει με το δεξί στον δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας της Super League.

Η δουλειά στα Σπάτα συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την υψηλή πίεση και την ένταση που θέλει ο Αλμέιδα να βγάζουν οι παίκτες του, σε συνδυασμό φυσικά με τα τελειώματα των φάσεων. Το πρώτο κομμάτι είναι αδιαπραγμάτευτο για τον Αργεντινό κόουτς, παρότι στα πιτς βρίσκονται αρκετοί ποδοσφαιριστές, κυρίως από τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Η τελευταία μάλιστα έγινε στην OPAP Arena, προκειμένου οι παίκτες να προπονηθούν στο χορτάρι που είχαν καιρό να πατήσουν και στο οποίο έγιναν εργασίες στη διάρκεια της διακοπής του Μουντιάλ για να είναι σε καλύτερη κατάσταση στο υπόλοιπο της σεζόν.

Σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας κόντρα στην Κηφισιά για το Κύπελλο, επέστρεψαν τρεις (συν ένας) ποδοσφαιριστές και μπήκαν στην αποστολή. Οι Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Γαλανόπουλος και Θεοδόσης Μαχαίρας ξεπέρασαν τη θλάση τους και βρίσκονται στην αποστολή. Το πιθανότερο είναι ότι και οι τρεις θα είναι στον πάγκο και ανάλογα την έκβαση του παιχνιδιού θα χρησιμοποιηθούν.

Ο Τσούμπερ έχει δύο γεμάτες προπονήσεις στα πόδια του, ωστόσο προτιμήθηκε να μείνει εκτός, καθώς πρέπει να βρει ρυθμό. Άλλωστε προέρχεται από επέμβαση στους κοιλιακούς και μεγάλη αγωνιστική απραξία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπολογίζεται για το ματς με τον Βόλο.

Φυσικά εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν οι τραυματίες Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς (υποβλήθηκε την Τρίτη και αυτός σε επέμβαση στους κοιλιακούς) και Ελίασον, οι οποίοι θα απουσιάσουν για αρκετό διάστημα και φυσικά ο Βίντα που αναμένεται να ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες στους κιτρινόμαυρους μετά το Μουντιάλ και φυσικά ο Πάολο Φερνάντες που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου και ύστερα.

Ο Αλμέιδα και σε αυτό το παιχνίδι "επιστράτευσε" αρκετούς παίκτες από τη Β' ομάδα. Όλοι τους πλην του Μουστακόπουλου αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή, δείγμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε αυτή τη θέση. Πρόκειται για τους Κοσίδη, Ευθύμη Χριστόπουλο και Σκόνδρα. Ο τελευταίος μάλιστα κόντρα στην Κηφισιά έκανε το ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα της πρώτης ομάδας.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία

Με τα παραπάνω δεδομένα, η ΑΕΚ θα παραταχθεί κόντρα στους Φθιωτούς του Σάββα Παντελίδη με αρκετές αλλαγές. Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να επιστρέψει ο Αθανασιάδης. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελέσουν οι Μήτογλου και Μουκουντί, ο Χατζισαφί θα μείνει στα αριστερά και ο Ρότα θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στον άξονα ο Γιόνσον με τον Σιμάνσκι μονομαχούν για μια θέση στο "έξι" και ο Πινέδα θα αγωνιστεί πιο μπροστά στον άξονα. Η τετράδα της επίθεσης θα διατηρηθεί η ίδια σε σχέση με το παιχνίδι με την Κηφισιά.

Ο Μάνταλος θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά και στην κορυφή της επίθεσης οι Αραούχο και Φαν Βερτ με τον αρχηγό της Ένωσης στον "συνηθισμένο" πιο ελεύθερο ρόλο του.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Αραούχο, Κοσίδης, Μαχαίρας, Ε. Χριστόπουλος, Σκόνδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα