ΑΕΚ, μεταγραφές: Έχει φέρει εκεί που θέλει την υπόθεση του Νέστορ Αραούχο αλλά δεν έχει αποφασίσει αν τελικά τον θέλει

Κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, κάποιες από τις προσπάθειες του μεταγραφικού επιτελείου της ομάδας -και πάντοτε υπό την επίβλεψη του Ματίας Αλμέιδα- για την απόκτηση ενός στόπερ πρώτης γραμμής, ατυχώς ναυάγησαν. Μίλησε άλλωστε σχετικά και ο ίδιος ο Αργεντινός κόουτς, λέγοντας:

''Ήμασταν σε συζητήσεις με πολλούς παίκτες, η διοίκηση έκανε καλές προτάσεις, αλλά επέλεξαν να πάνε σε άλλα μέρη. Έχω συζητήσει με τη διοίκηση, έχουμε μόνιμη επικοινωνία, ώστε αν έρθει ένας ποδοσφαιριστής, να είναι έτοιμος, ανταγωνιστικός. Αν είναι παίκτης που θα χρειαστεί χρόνο ή μπορεί

να μην είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα, προτιμώ να χρησιμοποιήσω τους υπάρχοντες παίκτες''.

Στο σημείο εκείνο, δηλαδή μία ημέρα πριν από την αναχώρηση για την επιστροφή της αποστολής στην Ελλάδα, ο Αλμέιδα είχε πατήσει το pause στο θέμα του στόπερ. Και δεν το είχε κάνει μόνο για την περίπτωση του Μεξικανού στόπερ, Νέστορ Αραούχο αλλά γενικώς, παρόλο που μόλις μερικές ημέρες νωρίτερα από αυτή τη δήλωση, υπήρχε η διάθεση να φουλάρει η ΑΕΚ για την απόκτησή του. Με εντολή δική του. Όμως τελικά, ο ίδιος ο προπονητής πάτησε το φρένο.

Δεν έγραφαν άλλωστε από το κεφάλι τους -και συνεχίζουν- τόσο καιρό οι Μεξικανοί τα περί συμφωνίας μεταξύ των δύο συλλόγων για την αγορά του 32χρονου κεντρικού αμυντικού από την ΑΕΚ. Δεδομένα είχε βρεθεί η κοινή συνισταμένη, οι δύο πλευρές είχαν οδηγηθεί σε ένα προφορικό πλαίσιο όσον αφορά στο πως αυτή η μετακίνηση θα γινόταν υλοποιήσιμη, όμως τελικά ο προπονητής είπε STOP.

Η απόφαση για αναμονή μέχρι να είναι σίγουρος

Στην παρούσα φάση, η προσπάθεια απόκτησης κεντρικού αμυντικού, είναι στην κατάψυξη! Στο Μεξικό θεωρούν ότι σχετικά γρήγορα η ΑΕΚ θα προχωρήσει στο παρασύνθημα, όμως αυτό μόνο ως βέβαιο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και κάποια στιγμή, εφόσον ο Αργεντινός δεν παρακάμψει τους ενδοιασμούς που τον έκαναν να μείνουν τα πράγματα ως έχουν μέχρι νεοτέρας, η υπόθεση του Αραούχο μπορεί και να ξεχαστεί ή να χαλάσει.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλμέιδα δεν έχει ακόμα πειστεί ότι αυτή είναι η καλύτερη δυνατή λύση. Ναι μεν ο ποδοσφαιριστής του αρέσει, ναι μεν είχε φτάσει στο σημείο να θεωρεί ότι η κίνηση πρέπει να γίνει, όμως μία που το αποφάσισε και μία που έκανε πίσω. Κι αυτό δείχνει ότι προτιμά να περιμένει, μαζί επίσης ότι νιώθει ασφαλής με την τριάδα στόπερ που έχει -και ως τέταρτο σε πρώτη φάση τον Γεμπόα- ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων. Δική του είναι η απόφαση και φυσικά στην ΑΕΚ έγινε αμέσως σεβαστή.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι η Ένωση έχει βγει αυτή την περίοδο από την κατάσταση ''τρέχουμε για στόπερ'' στην οποία βρισκόταν για μεγάλο διάστημα. Δεν ευδοκίμησαν περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών για τους οποίους ο Αλμέιδα έλεγε ''ναι'' με κλειστά μάτια, με πιο γνωστή από όλες αυτή του Χάβι Σάντσεθ. Υπήρχαν 2-3 ακόμα σε αυτό την κατηγορία, όμως ούτε εκείνοι πείστηκαν να έρθουν στην Ελλάδα. Προφανώς όχι τώρα, ίσως όμως αργότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα