ΑΕΚ: Η Ένωση θέλει μόνο νίκη στην πρώτη κρίσιμη μάχη για τον τίτλο

11:01 8/1/2023 - Πηγή: Sport 24

Το πρώτο ντέρμπι για το 2023 δεν άργησε για την ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι θα φιλοξενήσουν για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena (8/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24

και με ηχητική περιγραφή) και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που έχει πάρει τον "τελικό - τίτλου" μέχρι και τον επόμενο μιας και υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα.

Η Ένωση θέλει μόνο νίκη για να μειώσει τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από το τριφύλλι που βρίσκεται στην κορυφή και να πλησιάσει στην πρώτη θέση. Σε περίπτωση ισοπαλίας και πολύ περισσότερο ήττας γνωρίζει ότι οι πιθανότητές της για τον τίτλο θα μειωθούν αρκετά.

Ο Ματίας Αλμέιδα ετοίμασε την ομάδα του με το ίδιο ποδοσφαιρικό σχέδιο που έχει παρουσιάσει όλη αυτή τη σεζόν κάτι που ανέφερε και στις δηλώσεις του στην COSMOTTE TV. Θα μπει για να πιέσει ψηλά, να προσπαθήσει να "πνίξει" τον Παναθηναϊκό αναγκάζοντάς τον σε λάθη για να απειλήσει γρήγορα τα αντίπαλα καρέ και να μπορέσει να βρει με αυτό τον τρόπο τα γκολ.

Φυσικά αυτά δεν θα είναι τα μόνα όπλα των κιτρινόμαυρων, καθώς θα έχουν στο πλευρό τους 33 χιλιάδες φιλάθλους που θα σπρώξουν την αγαπημένη τους ομάδα προς τη νίκη, όπως έχουν κάνει σε όλα τα ματς έως τώρα και η ΑΕΚ έχει απόλυτο νικών στο νέο της σπίτι.

Στα αγωνιστικά, σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ματίας Αλμέιδα έχει ξανά στη διάθεσή του τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Νταμιάν Σιμάνσκι εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος, ενώ μάλιστα θα πάρει και φανέλα βασικού. Το ίδιο συνέβη και με τον Πέτρο Μάνταλο που ξεπέρασε τη θλάση του και το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

Μέσα είναι και ο Λάζαρος Ρότα που ταλαιπωρήθηκε από ίωση το τελευταίο διάστημα και στην τελευταία προπόνηση ακολούθησε ένα μέρος της και συμπεριλήφθηκε κανονικά. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μοχαμάντι.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα του ντέρμπι

Ο "Πελάδο" θα διατηρήσει τον σχηματισμό 4-4-2 και στο αθηναϊκό ντέρμπι. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Οι Βίντα και Μουκουντί θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας και ο Χατζισαφί θα αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στα δεξιά το προβάδισμα έχει ο Σιντιμπέ, όμως ο Γάλλος έδειξε στους Ζωσιμάδες ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος, επομένως ανοικτό είναι να αγωνιστεί ο Ρότα παρότι έχει μια "λειψή" προπόνηση στα πόδια του.

Ο Σιμάνσκι θα επιστρέψει στο "έξι" και μπροστά θα αγωνιστεί ο Γιόνσον. Ο Άμραμπατ θα παραμείνει στο βασικό σχήμα αλλά θα παίξει στο δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ στα αριστερά αναμένεται να παίξει ο Πινέδα.

Στην κορυφή θα αγωνιστούν ο Γκαρσία με τον Αραούχο, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να παίζει αρκετά στα αριστερά στο γνωστό "τρικ" που κάνει ο Αλμέιδα με τον "Τσίνο".

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες.

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30
Keywords
Τυχαία Θέματα