"Youth Development PlayBook": Η ΕΟΚ παρουσίασε το προπονητικό εγχειρίδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/5) στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, παρουσιάστηκε το εγχειρίδιο της ομοσπονδίας για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ.

Το "Youth Development PlayBook" αποτελεί έναν οδηγό με πληροφορίες για τη "φιλοσοφία", την τακτική προσέγγιση των ακαδημιών, την παιδαγωγική ματιά για την καθοδήγηση των νεαρών αθλητών και όλα τα προαπαιτούμενα για τους προπονητές και τους συλλόγους της χώρας.

Όλες τις λεπτομέρειες αναφορικά με το playbook της ΕΟΚ

ανέλυσαν και παρουσίασαν ο υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων της ΕΟΚ και μέλος του ΔΣ Δήμος Ντικούδης, οι υπεύθυνοι του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος και Κώστας Τσαρτσαρής και ο υπεύθυνος για τον αναπτυξιακό τομέα του μπάσκετ γυναικών, Κώστας Μίσσας.

Ο Δήμος Ντικούδης εξήγησε τη σημασία του προπονητικού οδηγού, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: "Ήταν μια δέσμευση της ΕΟΚ εδώ και δυόμισι χρόνια να παρέχουμε έναν πλήρη οδηγό τόσο προπόνησης όσο και γενικότερης φιλοσοφίας του μπάσκετ. Τον οδηγό αυτόν, το Play book μπορεί να το κατεβάσει ο καθένας μέσα από το μητρώο της ΕΟΚ. Κάθε προπονητής που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο μπορεί να το κατεβάσει και κάθε σωματείο να το έχει στην κατοχή του με στόχο να υπάρχει μια κοινή φιλοσοφία και να μπορούμε να παίζουμε το ίδιο μπάσκετ"

Για την κοινή φιλοσοφία για την ανάπτυξη του αθλήματος, πήρε το λόγο ο Νίκος Σταυρόπουλος: "Θέλαμε να έχουμε μια κοινή γραμμή με τους προπονητές του αναπτυξιακού στην περιφέρεια. Στείλαμε πάνω από 350 ερωτηματολόγια στην περιφέρεια σε προπονητές που ασχολούνται με την αναπτυξιακή ηλικία. Μετά στείλαμε ένα άλλο ερωτηματολόγιο σε κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα για το μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως φιλοσοφία".

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα, Κώστας Τσαρτσαρής, επισήμανε από την πλευρά του ότι: "Ως άθλημα επιτελούμε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο και μέσα από το PlayBook τα παιδιά μπορούν να πάρουν τις αξίες και αρχές και να τις κρατήσουν και στο μέλλον όταν βγουν στην κοινωνία. Δεν θα γίνουν όλοι μπασκετμπολίστες αλλά θα πάρουν αρχές και αξίες που θα τις διδαχτούν πολύ νωρίς. Οι προπονητές πρέπει να είναι περισσότερο παιδαγωγοί. Πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά να αγωνίζονται για τη χαρά και το παιχνίδια", ενώ ο Κώστας Μίσσας ανέφερε ότι:

" Παιδαγωγός προπονητής είναι αυτός που μαθαίνει πράγματα στα παιδιά και coach αυτός που προπονεί στα παιδιά αυτά που τους έμαθε ο παιδαγωγός.Το βιβλίο κατευθύνσεων, το PlayBook είναι μια πηγή που καταγράφει και αναλύει μεθόδους προπόνησης που είναι προσαρμοσμένες ανά ηλικιακή κατηγορία".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Youth Development PlayBook, ΕΟΚ,Youth Development PlayBook, eok