NBA, Γουόριορς: Τα νέα συμβόλαια των Πουλ - Γουίγκινς εκτοξεύουν το μπάτζετ στα 483 εκατ. δολάρια την σεζόν 2023/24

Οι Γουόριορς έδειξαν έμπρακτα ότι δεν τους νοιάζει πόσα λεφτά θα ξοδέψουν για να διατηρήσουν το ρόστερ τους. Οποιαδήποτε αμφιβολία περί αυτού μάλλον... διαλύθηκε στο άκουσμα της είδησης ότι το Γκόλντεν Στέιτ πρόσφερε 140 εκατ. δολάρια για 4ετες συμβόλαιο στον Τζόρνταν Πουλ και 109 εκατ. δολάρια για 4ετές συμβόλαιο στον Άντριου Γουίγκινς. Κάπως έτσι, οι Γουόριορς ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ESPN, Μπόμπι Μαρκς (ειδικός στα θέματα του σάλαρι καπ), το μπάτζετ των Γουόριορς αναμένεται να εκτοξευτεί στα

483 εκατ. δολάρια (!) την σεζόν 2023/24 όταν θα ενεργοποιηθούν τα νέα συμβόλαια των Πουλ και Γουίγκινς! Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αποφασίσει ο Ντρέιμοντ Γκριν να ενεργοποιήσει την player option για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έναντι 27.5 εκατ. δολαρίων.

Γιατί όμως το ποσό θα φτάσει σε αυτά τα απίστευτα ύψη; Λόγω του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται στις ομάδες όταν ξεπεράσουν το όριο του σάλαρι καπ, που εκτοξεύουν το μπάτζετ. Με βάση τα συμβόλαια που έχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ τους οι Γουόριορς, την σεζόν 2023/24 αναμένεται να δώσουν περίπου 215 εκατ. δολάρια για τους μισθούς των παικτών. Τα άλλα 268 εκατ. δολάρια είναι ο φόρος πολυτελείας που θα κληθούν να πληρώσουν στην λίγκα επειδή πέρασαν το όριο του σάλαρι καπ!

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι οι Γουόριορς έχουν σημαντικές πιθανότητες να σπάσουν το φράγμα των 500 εκατ. δολαρίων. Ο λόγος; Την δεδομένη στιγμή συμβόλαιο για την σεζόν 2023/24 έχουν 12 παίκτες, με το Γκόλντεν Στέιτ να καλείται να αποκτήσει τρεις ακόμα παίκτες με εγγυημένο συμβόλαιο (κάτι που είναι δεδομένο ότι θα γίνει, αφού καμία ομάδα δεν ξεκινάει μία σεζόν με 12 παίκτες) και δύο ακόμα με two-way συμβόλαιο.

Είναι δεδομένο ότι ο καθένας μπορεί να αναρωτηθεί πώς γίνεται οι Γουόριορς να δίνουν τόσο μεγάλα ποσά και να παραμένουν μία κερδοφόρα επιχείρηση. Η απάντηση είναι ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο του NBA σε συνδυασμό με τα έσοδα από άλλες πηγές - με μεγαλύτερη το νέο γήπεδο της ομάδας - υπερκαλύπτουν τα ποσά που δίνονται σε μισθούς παικτών. Ναι, ακριβώς, οι Γουόριορς αναμένεται να έχουν έσοδα που θα ξεπερνούν τα 483 εκατ. δολάρια που θα αποτελούν τα έξοδα για τους μισθούς των παικτών τους την σεζόν 2023/24. Τόσο κερδοφόρο είναι το NBA. Ένας άλλος κόσμος. Από κάθε άποψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
NBA Γουόριορς, Πουλ - Γουίγκινς, 483, 202324,NBA gouoriors, poul - gouigkins, 483, 202324