H Williams ψάχνει την έκπληξη, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Σάινθ για το 2025

Ο Ισπανός, που έχασε τη θέση του στη Ferrari το 2025 από τον Λιούις Χάμιλτον, περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να προκύψει μια θέση στις άλλες κορυφαίες ομάδες του σπορ, Red Bull και Mercedes -ένα ενδεχόμενο που δείχνει όλο και πιο μακρινό- κι έτσι δεν έχει δεσμευθεί ακόμα με μία από τις άλλες ομάδες που τον έχουν προσεγγίσει: τις Sauber/Audi, Alpine

και Williams.

Η Audi (που έχει αγοράσει τη Sauber ενόψει της εργοστασιακής εισόδου της στη F1 το 2026) φέρεται να έχει θέσει προθεσμία στον 29χρονο μέχρι το τέλος αυτού του Μαΐου να απαντήσει αν θα δεχθεί το πολυετές και γενναιόδωρο συμβόλαιο που του προσφέρει.

Κι ενώ αξιόπιστα ιταλικά μέσα γράφουν ότι πλέον κλίνει προς την απόφαση της Audi, τώρα η αγγλική ιστοσελίδα motorsport.com αναφέρει ότι ο Σάινθ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ομάδα της Williams, για το 2025.

Ο διευθυντής της άλλοτε κραταιάς Williams, Τζέιμς Βάουλς, προσπαθεί να πείσει τον Σάινθ ότι η Williams θα κάνει όλες τις απαραίτητες επενδύσεις στις υποδομές της ώστε να ανελιχθεί τα προσεχή χρόνια στην κατάταξη της Formula 1. Επίσης, πρόσφατα ο Βάουλς έπεισε τον Άλεξ Άλμπον να υπογράψει νέο, πολυετές συμβόλαιο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο δέλεαρ που προτάσσει η Williams στον Σάινθ είναι η χρήση των κινητήρων της Mercedes - καθώς πλέον αρχίζει να διασπείρεται στο πάντοκ της F1 ότι η Mercedes HPP του Μπρίξουορθ είναι ήδη ένα βήμα μπροστά από τους άλλους κατασκευαστές στην εξέλιξη της ολοκαίνουριας μονάδας ισχύος με τους νέους κανονισμούς του 2026.

Η Williams -που δεν ανήκει πλέον στην οικογένεια του θρυλικού και εκλιπόντος Φρανκ Ουίλιαμς, αλλά στο αμερικανικό fund Dorilton Capital- στην αρχή της χρονιάς δεν διέθετε καν τρίτο και εφεδρικό σασί. Παρόλα αυτά, ο Βάουλς λέει ότι η ομάδα έχει στρέψει πλήρως την προσοχή της στο 2026 και ότι μέχρι τότε βρίσκεται στη φάση του μετασχηματισμού και ανοικοδόμησής της.

Πάντως, μιλώντας για το μέλλον του στο Μονακό, ο Σάινθ είπε ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, σε αντίθεση με τη γενικότερη πεποίθηση ότι θα “αναγκαστεί” να δεχθεί την πρόταση της Audi επειδή οι πόρτες της RBR και της Mercedes κλείνουν από τους Σέρτζιο Πέρεζ και Αντρέα Κίμι Αντονέλι αντίστοιχα.

“Στο παρασκήνιο ξέρω περισσότερα”, είπε ο Ισπανός. “Υπάρχουν όλες αυτές οι φήμες αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα μου ξεφύγει τίποτα. Θα βάλω όλες τις επιλογές μου στο τραπέζι και θα λάβω τη σωστή απόφαση. Μπορώ να πω μόνο πως όταν ανοίξω το μυαλό μου, όλα θα γίνουν πολύ γρήγορα. Πρέπει απλά να τα συνθέσουμε μαζί όλα όσα πιστεύω ότι χρειάζομαι για το επόμενο συμβόλαιό μου”.

Keywords
Τυχαία Θέματα