GP Λας Βέγκας: Επείγουσες προσπάθειες να ξεκινήσουν οι δεύτερες δοκιμές

Τα τεχνικά συνεργεία των οργανωτών εργάζονται πυρετωδώς για να καλύψουν τα -μικρής διαμέτρου- καπάκια απορροής των υδάτων που βρίσκονται διάσπαρτα στα 6,2 χιλιόμετρα του σιρκουί του Λας Βέγκας, και τα οποία υπολογίζεται ότι είναι περίπου 30.

Στόχος των οργανωτών είναι να ξεκινήσουν τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στις 2:00 τη νύχτα (δηλαδή στις 12:00 το μεσημέρι, με την ώρα Ελλάδας, σήμερα 17/11) και αυτές να διαρκέσουν για 90 λεπτά, ώστε να καλυφθεί

και λίγος από το χαμένο χρόνο από τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα (10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας).

Θυμίζουμε ότι η πρώτη περίοδος δοκιμών διακόπηκε μετά από μόλις 8,5 λεπτά, όταν η Ferrari SF-23 του Κάρλος Σάινθ ακινητοποιήθηκε στην πίστα εξαιτίας ζημιάς που προκάλεσε στο δάπεδό της ένα καπάκι του υπονόμου που αποκολλήθηκε με το πέρασμα των μονοθεσίων. Ανάλογες ζημιές υπέστη και η Alpine του Εστεμπάν Οκόν και η Alfa Romeo του Γκουάνιου Τσόου.

Από τη στιγμή των συμβάντων της πρώτης περιόδου δοκιμών η FIA ελέγχει λεπτομερώς όλα τα καπάκια απορροής των υδάτων που βρίσκονται διάσπαρτα στο σιρκουί. Η εργασία των τεχνικών φέρεται να επικεντρώνεται στο γέμισμα των βαλβίδων απορροής των υδάτων με υλικά που θα επιτρέψουν το πέρασμα των μονοθεσίων από πάνω τους, χωρίς να αποσυντίθεται η επιφάνεια.

Στη 01:00 (τοπική ώρα) αναμενόταν επίσημη ανακοίνωση για την εξέλιξη του θέματος, αλλά αυτή δεν έγινε. Σε κάθε περίπτωση, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τους οργανωτές, καθώς στις 04:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) θα πρέπει να παραδώσουν τους δρόμους στην κυκλοφορία της πόλης - καθώς στο Λας Βέγκας ξημερώνει η Παρασκευή, που είναι εργάσιμη ημέρα.


Η ανησυχία μεταξύ των ομάδων είναι εύκολη, καθώς το καπάκι του υπονόμου κατέστρεψε το δάπεδο, τον κινητήρα και τη μπαταρία της Ferrari του Σάινθ, ενώ αρνητικές είναι και οι συνέπειες του θέματος και για τους θεατές που βρίσκονταν στις κερκίδες, έχοντας πληρώσει αδρά την παρουσία τους εκεί. Πολλοί εκ των θεατών, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξαν να αποχωρήσουν από την πίστα μετά τη διακοπή των πρώτων δοκιμών.

Update: Οι οργανωτές ανακοίνωσαν ότι η 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα ξεκινήσει στις 12:30 (ώρα Ελλάδας).

Keywords
Τυχαία Θέματα
GP Λας Βέγκας, Επείγουσες,GP las vegkas, epeigouses