Formula 1, GP Μαϊάμι: Ο Πέρεζ ταχύτερος λίγο πριν τις κατατακτήριες στο Μαϊάμι

22:02 7/5/2022 - Πηγή: Sport 24

Σε μια ακόμη ηλιόλουστη μέρα στην πόλη της Φλόριντα, που φιλοξενεί τον 5ο φετινό αγώνα της Formula 1, ο χρόνος του Σέρχιο Περεζ στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν περίπου τρία δέκατα πιο αργός από τον χθεσινό ταχύτερο του Ράσελ της Mercedes - η οποία, ωστόσο, σήμερα δεν έδειξε την ίδια φόρμα με χθες.

Ο Πέρεζ ήταν σήμερα δύο δέκατα ταχύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και τριάμισι δέκατα από τον ομόλογό του στην RBR Μαξ Φερστάπεν. Ακολούθησα, αφήνοντας αρκετά καλές ενδείξεις, οι Φερνάντο Αλόνσο (Alpine), Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) και Μικ Σουμάχερ (Haas), άπαντες με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους στα επτάμισι δέκατα, εμπρός από τον Κάρλος Σάινθ που προσπάθησε να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του με την έτερη Ferrari έπειτα από το χθεσινό του (νέο) ατύχημα.

Ο χρόνος 1:30.304 του Πέρεζ ήρθε στο τέλος, φυσικά με τη μαλακή γόμα, και φάνηκε να αισθάνεται πολύ πιο άνετα με τις ρυθμίσεις της RB18 σε σχέση με τον Φερστάπεν. Ο πρωταθλητής έκανε μισό τετ-α-κε προς το τέλος της περιόδου και απέφυγε οριακά την επαφή με τις μπαριέρες, χάνοντας την ουρά του μονοθεσίου αφότου πάτησε λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε στα κερμπς του στενού σικέιν του σιρκουί.

Σε αντίθεση με τις ενθαρρυντικές της χθεσινές επιδόσεις, η Mercedes -με τις νέες πτέρυγες και άλλες αναβαθμίσεις της W13- περιορίστηκε στις σημερινές ελεύθερες δοκιμές στην 15η θέση με τον Λιούις Χάμιλτον (ενάμισι δευτερόλεπτο πίσω από τον Πέρεζ) και στην 17η με τον Ράσελ, που ανέφερε ότι πάσχιζε με έλλειψη πρόσφυσης των ελαστικών.

Η πρωταθλήτρια πειραματίζεται στο Μαϊάμι με νέες ρυθμίσεις, και στο τέλος ανέφερε ότι στόχος της για τις κατατακτήριες δοκιμές απόψε (στις 23:00, ώρα Ελλάδας) είναι να επαναφέρει τη χθεσινή της φόρμα.

Κατά τα άλλα, μετά τις κόκκινες σημείες στην πρώτη περίοδο για το ατύχημα του Βάλτερι Μπότας και τις κόκκινες στη δεύτερη για εκείνο του Σάινθ, αυτή τη φορά ήταν σειρά του Εστεμπάν Οκόν της Alpine να διακόψει τη διαδικασία μετά από μια αρκετά ισχυρή πρόσκρουση της Alpine του στις μπαριέρες.

Ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο στην είσοδο της στροφής 14, χτύπησε τις μπαριέρες με την πλευρά της Α522 και μεταφέρθηκε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Αφότου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, τώρα απομένει να φανεί αν οι μηχανικοί της Alpine θα προλάβουν να επιδιορθώσουν το μονοθέσιο μέχρι τις κατατακτήριες.

Photo credits: AP

Keywords
Τυχαία Θέματα
Formula 1 GP Μαϊάμι, Πέρεζ, Μαϊάμι,Formula 1 GP maiami, perez, maiami