Ferrari 2024: Χαμηλών τόνων η παρουσίασή της στο Μαρανέλο, ποιο είναι το πιθανό της όνομα

Πριν από ένα χρόνο η Scuderia αποκάλυψε την περσινή SF-23 σε μια μεγάλη γιορτή στην πίστα του Φιοράνο, εμπρός σε μια κερκίδα που θύμιζε ποδοσφαιρικό γήπεδο γεμάτη από τιφόζι. Αναπόφευκτα η φιέστα εκείνη γέννησε πολύ υψηλές προσδοκίες για το 2023, τις οποίες η Scuderia δεν αρνήθηκε λέγοντας, τότε, πως είχε δημιουργήσει ένα μονοθέσιο ‘πρωτοφανούς ταχύτητας”.

Τα λόγια αυτά άνηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ferrari, Μπενετέτο Βίνια, και πολύ σύντομα θα διαψεύδονταν. Όπως και οι προσδοκίες που εξέφρασε εκείνη την ημέρα ο Σαρλ

Λεκλέρ, λέγοντας πως “ο στόχος μας για τη σεζόν είναι να τα πάμε καλύτερα από πέρσι, να φέρουμε νίκες στο Μαρανέλο και να είμαστε πιο σταθεροί. Ο μεγάλος στόχος είναι η κατάκτηση των πρωταθλημάτων και θα κάνουμε τα πάντα να το πετύχουμε”.

Μετά από αυτά η προσγείωση ήταν απότομη και άσχημη, καθώς τη χρονιά που θα ερχόταν η Red Bull θα κατέστρεφε όλον τον ανταγωνισμό κερδίζοντας 21 από τα 22 GP της σεζόν. Έτσι, μετά την επίτευξη μόλις μίας νίκης το 2023, προκειμένου να κρατήσει υπό έλεγχο τις προσδοκίες και τον ενθουσιασμό το φετινό χειμώνα η Ferrari αποφάσισε ότι η παρουσίαση του μονοθεσίου του 2024, στις 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακά.

Το ιταλικό περιοδικό Autosprint παραθέτει ότι η απόφαση της Ferrari έχει να κάνει με τις “προβλέψεις της διοίκησης τον προηγούμενο Φεβρουάριο, που αργότερα αποδείχθηκαν ότι ήταν υπεραισιόδοξες. Το Μαρανέλο θέλει φέτος να κρατήσει τις απαιτήσεις πιο χαμηλά, δημιουργώντας λιγότερο ντόρο στα μέσα ενημέρωσης με την παρουσίαση” του νέου μονοθεσίου.

Οι δύο επιλογές για την ονομασία της νέας Ferrari
Πέραν αυτού, ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει επίσης και τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το όνομα που θα δοθεί στο cavallino του 2024, το οποίο έχει προς το παρόν στο Μαρανέλο τον κωδικό 676. Όπως αναφέρεται, οι ονομασίες που φαίνεται να επικρατούν είναι δύο.

Μετά το διάλειμμα της F1-75 του 2022, που γιόρταζε τα 75 χρόνια της εταιρείας, η πρώτη περίπτωση για το 2024 είναι να συνεχιστεί η επιλογή των αρχικών της Scuderia Ferrari με τον αριθμό του έτους, στο πρότυπο της περσινής SF-23, κι έτσι το νέο μονοθέσιο να ονομαστεί SF-24.

Η άλλη επιλογή έχει τις ρίζες της στη “χρυσή εποχή” των τίτλων με τον Μίκαελ Σουμάχερ, στα πρώτα χρόνια του αιώνα. Συγκεκριμένα, αν προκριθεί αυτή η επιλογή, το νέο ιταλικό μονοθέσιο θα λάβει την ονομασία F2024, είκοσι χρόνια μετά την απόλυτα κυρίαρχη F2004 με την οποία ο “Σούμι” και η Scuderia κέρδισαν τα τελευταία τους πρωταθλήματα μαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ferrari 2024, Χαμηλών, Μαρανέλο,Ferrari 2024, chamilon, maranelo