Ξεκίνησαν οι μαζικές δειγματοληψίες σε οικισμούς Ρομά σε όλη τη Θεσσαλία

13:43 15/4/2020 - Πηγή: In.gr

Ξεκίνησαν σήμερα οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό σε οικισμούς Ρομά σε όλη τη Θεσσαλία, ώστε να διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατεί στους οικισμούς. Οι έλεγχοι γίνονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ υπό τον συντονισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισήμανε σε δήλωση του ότι με την ολοκλήρωση των ελέγχων και με βάση τα αποτελέσματα, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας ιχνηλάτησης σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα

του ιού.

Υπενθυμίζει ότι  οι αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε συναγερμό μετά τον εντοπισμό δύο ακόμα κρουσμάτων στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα.

Στην Νέα Σμύρνη βρέθηκε δύο νέα κρούσματα μετά από ιχνηλάτηση των επαφών της 18χρονης Ρομά και έτσι τα συνολικά κρούσματα στον οικισμό ανέρχονται σε 35.

Την ίδια ώρα έγινε ιχνηλάτηση και στο καμπ του Κουτσόχερου και στα επτά δείγματα που πάρθηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Έλεγχος έγινε ακόμα και σε άλλα 49 δείγματα το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία είναι αρνητικά στον ιό.

Keywords
Τυχαία Θέματα