Βρετανία : Γιατί δε θα επιλέξουν τη χώρα τους οι πολίτες για να κάνουν διακοπές σκι ;

13:03 15/11/2020 - Πηγή: In.gr

Με τους Βρετανούς σκιέρ να μην είναι σίγουροι αν θα κλείσουν ένα «πακέτο» διακοπών με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα σε έναν από τους κύριους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι ειδικοί ταξιδιού προβλέπουν την άνοδο του ταξιδιωτικού σκι DIY, το οποίο θα μπορούσε να είναι καλή είδηση ​​για τους Cairngorms (κατοίκους της περιοχής της Σκωτίας).

Αλλαγή προορισμού

«Υπάρχει σαφώς ακόμη μια τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα συμβεί κατά τη χειμερινή περίοδο», δήλωσε ο Rob Stewart, ιδρυτής της

Ski Press PR, που εκπροσωπεί πελάτες στη βιομηχανία σκι.

«Η γενική άποψη είναι ότι ο Δεκέμβριος – και μιλάω για τους σκιέρ του Ηνωμένου Βασιλείου – θα έχει πολλές ακυρώσεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα αρχίσουν πραγματικά να ανοίγουν τα θέρετρα και, φυσικά, οι συμβουλές της καραντίνας και του Υπουργείου Εξωτερικών κατά όλων των απαραίτητων ταξιδιών».

«Ο Stewart είπε ότι πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν αποσυρθεί από την αγορά για τον Δεκέμβριο, ενώ άλλοι είχαν αποφασίσει να κάνουν πολύ καλά όλη τη σεζόν».

Will Scotland become the new ski destination? https://t.co/qcfEgplIy4

— The Guardian (@guardian) November 15, 2020

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 27% των σκιέρ σκόπευαν να οδηγήσουν στην Ευρώπη αυτόν τον χειμώνα μέσω του Eurotunnel σε σύγκριση με το φυσιολογικό ποσοστό του 7%.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να κατευθυνθούν προς τα βόρεια της Βρετανίας. «Η συζήτηση είναι ότι οι σκιέρ ενδιαφέρονται να ανέβουν στη Σκωτία», δήλωσε ο Stewart.

«Όμως, ενώ μου αρέσει η Σκωτία και το σκι εκεί, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το τι είναι οι διακοπές σκι στη Σκωτία. Και δεν είναι οι Άλπεις, ούτε καν κοντά, δεν συγκρίνονται καθόλου. Είναι ένα σκληρό περιβάλλον, ο καιρός είναι απρόβλεπτος και το χιόνι ακόμη περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα