Βάρκιζα: Τι λέει ο δικηγόρος της 30χρονης μητέρας του άτυχου μωρού

11:46 2/3/2019 - Πηγή: In.gr

Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον της ανακρίτριας πήρε η μητέρα του άτυχου μωρού, που κάηκε ζωντανό μέσα στο διαμέρισμα της Βάρκιζας.

«Το έδενα και έβγαινα για καφέ», φέρεται να υποστήριξε με απάθεια στις αρχές.

Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στο Star αναφέρθηκε άγνωστες πτυχές για την πελάτισσά του.

Όπως είπε ο ίδιος, η 30χρονη έχει λάβει στο παρελθόν ψυχιατρική αγωγή:

«Δεν γνωρίζω αν έδενε το παιδί, αν όντως το άφηνε μόνο του, μάλλον θα το έδενε. Μια συμπεριφορά τέτοια ωστόσο, με

ανησυχεί για την ψυχολογική της κατάσταση. Πρέπει να δούμε τις συνθήκες του ατυχήματος και να δούμε επίσης σε τι κατάσταση είναι η ίδια.

Διαπίστωσα ένα παγωμένο συναίσθημα που μπορεί να είναι από την απώλεια ή μπορεί να είναι ένα εγκαθιδρυμένο νόσημα ψυχικό, γιατί είναι ένα κορίτσι που έχει περάσει πολλά.

Έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει κάποια ψυχοπαθολογία στην κατηγορούμενη, καθώς στο παρελθόν έχει λάβει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Επίσης, είναι ενδεικτικό το παρελθόν της, που είναι πολύ “μαύρο” και επιβαρυμένο», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ώρα 01: 20 τα ξημερώματα. Το μικρό διαμέρισμα στην οδό Έριδος στη Βάρκιζα φλέγεται! Μέσα κοιμάται μια ψυχούλα μόλις 1,5 ετών. Το μωρό είναι σ’ ένα διπλό κρεβάτι, σκεπασμένο με μια ηλεκτρική κουβέρτα. Δίπλα του βρίσκεται μια σόμπα, η οποία ήταν ανοιχτή όλη την ημέρα. Κατά πάσα πιθανότητα από εκεί ξεκίνησε η φωτιά, με το μωράκι να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι πυροσβέστες σοκάρονται από την εικόνα της απανθρακωμένης μικρούλας.

Το άτυχο κοριτσάκι, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνο του στο διαμέρισμα σχεδόν όλο το 24ωρο! Η 30χρονη πήγαινε για λίγο, έβλεπε ότι είναι καλά και ξανά έφευγε! Το μωρό ήταν ολομόναχο από τις 6 το απόγευμα, μέχρι και την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, δηλαδή πάνω από 7 ώρες.

Το δράμα της 30χρονης μητέρας

Η νεαρή μητέρα ήταν ολομόναχη, καθώς η μητέρα της και η γιαγιά της «έφυγαν» από τη ζωή, όταν εκείνη ήταν 16 ετών. Σημείωσε ακόμα ότι ήταν υιοθετημένη και η βιολογική της μητέρα την είχε πουλήσει στη θετή της μητέρα.

Στα 16 της χρόνια και μέχρι τα 18 της μεγάλωνε σε ορφανοτροφείο. Όταν βγήκε από το ίδρυμα επέστρεψε στο διαμέρισμα που της είχε αφήσει η μητέρα της. Έκανε σχέση με έναν άνδρα κι έμεινε έγκυος.

Γέννησε ένα αγοράκι όταν διένυε τον έβδομο μήνα της κύησης και οι γιατροί της είπαν να πηγαίνει στο μαιευτήριο και να το θηλάζει μέχρι να αναπτυχθεί αρκετά και να μπορεί να το πάρει στο σπίτι. Εκείνη όμως δεν πήγε ποτέ, με αποτέλεσμα το παιδί να δοθεί για υιοθεσία.

Μετά από λίγα χρόνια έμεινε και πάλι έγκυος, όμως το παιδί, σε ηλικία μόνο δύο μηνών πέθανε. Η ίδια, όπως αναφέρει το star, έλεγε ότι το μωρό έπασχε από πολύ σπάνια ασθένεια, στη γειτονιά όμως ακουγόταν πως «έφυγε» από το κρύο ή την ασιτία.

Πριν από 16 μήνες έκανε άλλο ένα μωρό, ένα κοριτσάκι με έναν άνδρα από το Πικέρμι, ο οποίος όπως είπε η οικογενειακή της φίλη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Οι γιατροί μάλιστα δεν την άφηναν να πάρει το παιδί στο σπίτι κι εκείνη ζήτησε από τον οδηγό ταξί με τον οποίο είχε σχέση να πάει και να το αναγνωρίσει για να μπορέσει να το πάρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα