ΒMW iX3 2021: Στα τελευταία μέτρα…

15:47 10/7/2020 - Πηγή: In.gr

Το ηλεκτροκίνητο alter ego της Χ3 βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την πλήρη αποκάλυψή του με την BMW να οριστικοποιεί πλέον την επίσημη πρεμιέρα της για τις 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και τις τελευταίες ανακοινώσεις της BMW η οποία είχε δημοσιοποιήσει καμουφλαρισμένες εικόνες του μοντέλου ξανά μέσα στον Ιούνιο, το νέο μεσαίο SUV

δεν διαφέρει ουσιαστικά από μια τυπική X3.

Έτσι με εξαίρεση ορισμένες λεπτομέρειες όπως η σχεδίαση των προφυλακτήρων, της γρίλιας, η απουσία απολήξεων για την εξάτμιση, συν ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία στο φινίρισμα τα οποία βάφονται σε γαλάζια απόχρωση η iX3 θα είναι απολύτως αναγνωρίσιμη εξωτερικά ως μια νέα έκδοση του μεσαίου SUV της BMW.

Η σημαντική διαφορά θα προέλθει από την αθέατη πλευρά της όπου θα παρεπιδημεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις η iX3 θα παρουσιαστεί αρχικά σε έκδοση ισχύος 285 ίππων και 400 Nm ροπής από ένα μόνο ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο θα κινεί τους πίσω τροχούς και θα τροφοδοτείται από μπαταρίες 74 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 440 χλμ. βάσει WLTP.

Σε δεύτερο χρόνο η γκάμα της iX3 αναμένεται να διευρυνθεί με περισσότερες εκδόσεις ισχύος αλλά και μπαταρίας ενώ δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται και οι τετρακίνητες διαμορφώσεις της οι οποίες θα επωφελούνται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Βαυαρών η iX3 θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη από τις αρχές του φθινοπώρου, αποτελώντας νευραλγικό κομμάτι των ηλεκτροκίνητων πλάνων της BMW που σχεδιάζει το λανσάρισμα ηλεκτρικών μοντέλων σε όλο το εύρος της γκάμας της με ενδεικτικότερο ότι έχει ήδη κατοχυρώσει τις ονομασίες από το iX1 έως το iX9.

Keywords
Τυχαία Θέματα