Τυπική διαδικασία στην Ξάνθη, πλησιάζει στον τίτλο ο ΠΑΟΚ

21:03 31/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο ΠΑΟΚ, πέρασε και από τα Πηγάδια, κερδίζοντας την Ξάνθη με 2-1. Ο Δικέφαλος έφτασε τις 23 νίκες στο πρωτάθλημα με τα γκολ που πέτυχαν οι Ολιβέιρα και Ενρίκε και είναι όλο και πιο κοντά στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Ξάνθης που είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Ζίβκοβιτς που σταμάτησε τρία τετ α τετ πέτυχε το γκολ

της τιμής με τον Αλμέιδα.

Η ομάδα Ξάνθης, με τις επτά απουσίες, παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Αλμέιδα και Κασάδο. Στη μεσαία γραμμή οι Κοβάσεβιτς και Μελιόπουλος, στις πτέρυγες οι Ντε Αμορίμ και Σιλά. Στον άξονα ο Καντά και στην επίθεση ο Γέντρισεκ.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Μάτος, αριστερά τον Βιερίνια και στο κέντρο της άμυνας οι Βαρέλα και Κρέσπο. Στα χαφ οι Ολιβέιρα και Σάκχοφ, στις πτέρυγες οι δύο βραζιλιάνοι, Ζαμπά και Ενρίκε. Στον άξονα ο Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι.

Με την Τούμπα να μετακομίζει στα Πηγάδια, καθώς όλο γήπεδο ήταν ασπρόμαυρο, ο ΠΑΟΚ μπήκε ζεστά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να ανοίξει την πολύ καλή αμυντική γραμμή της Ξάνθης. Όμως δυσκολεύτηκε αρκετά καθώς ο Πέδρο Ενρίκε και Λέο Ζαμπά δεν έδειχναν να πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο, όπως και ο Πέλκας που ήταν επηρεασμένος από την απουσία του από την αγωνιστική δράση.

Αμέσως αποφασίσθηκε να εφαρμοστεί το plan b που είχε να κάνει με τις στημένες μπάλες αλλά και το ανέβασμα της ομάδας πιο ψηλά για να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη των γηπεδούχων.

Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ζίβκοβιτς στο 32ο λεπτό. Μετά από λάθος γύρισμα της μπάλας του Ντιρέσταμ στο 32ο λεπτό, ο Σβιντέρσκι μπήκε στην πορεία της μπάλας, βγαίνοντας τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, με τον Σέρβο τερματοφύλακα να διώχνει με το πόδι το πλασέ του Πολωνού επιθετικού.

Ένα λεπτό αργότερα ο Δικέφαλος κέρδισε στημένη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή της Ξάνθης. Τη μπάλα έστησε ο Σέρχιο Ολιβέιρα και με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Ζίβκοβιτς ανοίγοντας το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη στο 36′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Αλμέιδα που κέρδισε στον αέρα τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ όμως ο Πασχαλάκης που ήταν «κρύος» σε όλο το πρώτο ημίχρονο έδειξε καλά αντανακλαστικά πέφτοντας στη γωνία του μπλοκάροντας τη μπάλα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Δικέφαλος άγγιξε το 2-0 όμως το τελείωμα του Ολιβέιρα έφυγε άουτ.

Δεύτερο stop του Ζίβκοβιτς στον Σφιντέρσκι
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς καμία αλλαγή με τον ΠΑΟΚ στο 52′ να χάνει ένα ακόμα τετ α τετ και πάλι με τον Σφιντέρσκι. Ο Πέλκας μετά την κάθετη του Ζαμπά βγήκε από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Πολωνό επιθετικό αυτός ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς με το πόδι έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

Ενρίκε και 2-0
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε δύο αλλαγές συμπληρώνοντας μια ώρα παιχνίδι στα Πηγάδια. Η πρώτη ήταν του Γιαννούλη στη θέση του Ζαμπά και η δεύτερη αυτή του Άκπομ στη θέση του Σφιντέρσκι. Ο Άγγλος επιθετικός στην πρώτη του επαφή έβγαλε ασίστ στον Πέδρο Ενρίκε ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο 67ο λεπτό. Ο Τσούμπα Άκπομ σε μια καταμέτωπη επίθεση τράβηξε όλους τους αμυντικούς της Ξάνθης πάνω του. Την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ενρίκε και με πλασέ νίκησε τον Ζίβκοβιτς, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη.

Κατέβασε ταχύτητα ο ΠΑΟΚ, 2-1 η Ξάνθη
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου κατέβασαν ταχύτητα από τη στιγμή που μεσοβδόμαδα έχουν να δώσουν ένα ακόμα παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η ομάδα της Ξάνθης βρήκε την ευκαιρία έστω και στα τελειώματα του αγώνα να μειώσει το σκορ σε 2-1 με τον Αλμέιδα στο 85ο λεπτό με κεφαλιά.

Νίκησε και τον Άκπομ ο Ζίβκοβιτς
Ο Ζίβκοβιτς, μετά το διπλό όχι στον Σφιντέρσκι, σταμάτησε ένα ακόμα τετ α τετ, αυτή την φορά από τον Άκπομ και πάλι με τα πόδια. Ο Σέρβος τερματοφύλακας παρότι δέχθηκε σήμερα δύο γκολ ήταν από τους κορυφαίους της αναμέτρησης δείχνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Αλμέιδα, Κοβάσεβιτς, Καντά (64′ Κάστρο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μελιόπουλος (72′ Μπρίτο), Λισγάρας, Κασάδο, Ντε Αμορίμ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Ολιβέιρα, Σάκχοφ, Ενρίκε, Ζαμπά (63′ Γιαννούλης), Πέλκας (86′ Μίσιτς), Σφιντέρσκι (66′ Άκπομ).

Keywords
Τυχαία Θέματα