Μελαγχολική παράσταση στο ΟΑΚΑ (4-0)

19:26 31/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ανεβάζοντας στροφές μονάχα στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια άνετη και συνάμα εντυπωσιακή νίκη επί του Παναιτωλικού με 4-0, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την κατάληψη της 3ης θέσης του πρωταθλήματος. Που πλέον βρίσκεται για τα καλά στα χέρια της.

Η Ένωση σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο μέρος, χαρίζοντας και κάποιες όμορφες στιγμές στον κόσμο της που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ για την ΑΕΚ

σημείωσαν οι Οικονόμου, Μπογέ και Γαλανόπουλο, ενώ το 2-0 έγινε με αυτογκόλ του Μάλη.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε πολλά σε επίπεδο προσώπων στην ενδεκάδα, σε σχέση με το τελευταίο ματς των Κιτρινόμαυρων, ωστόσο η διάταξη παρέμεινε ίδια. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε και πάλι με αυτό το 3-5-2 που αρέσκεται να εφαρμόζει ο Ισπανός τεχνικός, με τον Μπογέ να έρχεται στο πλευρό του Λιβάγια στην επίθεση, τον Κλωναρίδη να παίρνει όλη τη δεξιά πτέρυγα και τον Χουλτ να επιστρέφει στα αριστερά, μετά από ενάμιση μήνα απουσίας.

Η Ένωση είχε τον έλεγχο της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, όμως το να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Παναιτωλικού δεν ήταν απλή υπόθεση. Η ΑΕΚ δυσκολευόταν να βρει χώρους, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα να έχει οχυρωθεί καλά και να κρατά τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Κυριακίδη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική από μεριάς Δικεφάλου ήρθε στο 26’, με ένα μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου που δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Στο 40’ ωστόσο η ΑΕΚ θα καταφέρει να βρει δίχτυα και να πάρει κεφάλι στο σκορ, ακόμα και με αυτή τη μέτρια εικόνα της στο ματς.

Ο Μπακασέτας θα κάνει μια ωραία σέντρα από δεξιά και ο Οικονόμου με κεφαλιά θα κάνει το 1-0. Σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

«Καθάρισε» με άνεση και… γκολάρες

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Στο 50’ η Ένωση θα κάνει το 2-0, όταν μετά τη σέντρα του Κλωναρίδη ο Μάλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Κάπου εκεί το παιχνίδι… τελείωσε.

Ο Παναιτωλικός δεν έδειξε πως μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο και παρέμεινε σε έναν παθητικό ρόλο. Η ΑΕΚ από την άλλη απέβαλλε εντελώς το άγχος και έκανε το παιχνίδι της χωρίς πίεση. Με την ομάδα του Χιμένεθ να είναι όλο και καλύτερη όσο περνάει η ώρα.

Κάτι που αποδεικνύουν και τα δύο ακόμα γκολ που βρήκαν οι Κιτρινόμαυροι, στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Ο Μπογέ στο 82’ έκανε το 3-0 με ωραια, ατομική προσπάθεια, ενώ το τελικό 4-0 διαμόρφωσε τρία λεπτά μετά ο Γαλανόπουλος, με καταπληκτικό πλασέ.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ έφτασε σε μια άνετη νίκη, έχοντας ανά στιγμές και ένα πολύ καλό πρόσωπο στο ματς. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να φέρνει τον Δικέφαλο αγκαλιά με την 3η θέση του πρωταθλήματος, που πλέον πολύ δύσκολα μπορεί να χαθεί.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Σβάρνας, Κλωναρίδης (76’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (52’ Μάνταλος), Κρίστισιτς, Χουλτ, Μπογέ, Λιβάγια (67’ Αλμπάνης).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης (77’ Λιάβας), Μαλής, Μιχάϊ, Αμαράλ, Πάουλο (53’ Τσιγγάρας), Λουσέρο, Ντίας, Μάζουρεκ, Μανά (64’ Γκούγκα), Μπαϊροβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα