Τσίπρας : Τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

20:57 8/4/2020 - Πηγή: In.gr

Της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού υπεραμύνθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η κριτική που ασκείται γίνεται για να διορθωθούν οι ελλείψεις.

«Δεν έχει νόημα να ερίζουν τα κόμματα»

Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα

τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι εύχεται να πετύχει η κυβέρνηση σε αυτή τη μεγάλη μάχη, γιατί αυτή η μάχη δε αφορά την ίδια, αλλά την κοινωνία. Σχολίασε πως είναι λίγο νωρίς να προεξοφλήσουμε ότι έχουμε πετύχει, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε στην ίδια σκληρή προσπάθεια το επόμενο διάστημα».

Τεράστιες οι ελλείψεις στα νοσοκομεία ακόμη και τώρα

Τόνισε ότι «παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε για να διορθωθούν» και πως θεωρεί αδιανόητο τόσες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα να υπάρχουν αυτές οι «τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά ατομικής προστασίας των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής». Υπογράμμισε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα.

«Στηρίξαμε το Σύστημα Υγείας εν μέσω μνημονίων»

Είπε ότι η μεγάλη αδυναμία είναι το εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο «συρρικνώθηκε για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια, άρα ξεκινάμε από μια μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο κανείς να ζητήσει να καλυφθούν όλα τα κενά αμέσως. Σημείωσε όμως ότι πρέπει να πιστωθεί θετικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάφερε, όπως είπε, να το ισορροπήσει και δεν είχε μειώσεις αλλά 19.500 προσλήψεις. Πρόσθεσε πως θεωρεί ότι είναι λίγες οι 2.000 προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Τεράστιες,tsipras, terasties