Τον Μάιο θα ανοίξουν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό VW I.D Hatchback

20:26 13/3/2019 - Πηγή: In.gr

Το μοντέλο που έχει προσδιοριστεί ως το εφαλτήριο της νέας ηλεκτρικής εποχής της η οποία, όπως προσφάτως ανακοινώθηκε, συνοψίζεται σε 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2028, θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ευρώπη από τον προσεχή Μάιο, δηλαδή περίπου έξι μήνες πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής πωλήσεων της VW, Jurgen Stackman.

«Η πρώτη φάση αυτού του ηλεκτρικού ταξιδιού θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου.

Tότε θα ξεκινήσει η διαδικασία παραγγελιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να προκαταβάλλουν ένα πόσο, εξασφαλίζοντας ότι θα είναι από τους πρώτους ιδιοκτήτες του I.D. Δεν θεωρώ διόλου απίθανο η έκδοση λανσαρίσματος του μοντέλου να έχει εξαντληθεί πολύ πριν την εμφάνισή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Τουλάχιστον αυτό μας υποδεικνύουν τα στοιχεία που προέρχονται από τους αντιπροσώπους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της γερμανικής φίρμας.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνει η γερμανική φίρμα, οι τιμές για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο I.D. Hatchback θα ξεκινούν στην Ευρώπη κάτω από τις 30.000 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά την αυτονομία του, θα διατεθεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις με βάση την απόδοση των μπαταριών (48 kWh, 55 kWh και 62 kWh) που θα εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία από 330 έως 550 χλμ.

Σε ό,τι αφορά την φόρτισή τους, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί με μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 7,2 kW ή 11 kW ενώ θα υπάρχει η επιλογή φόρτισης μέσω ταχυφορτιστή 125 kW μέσω της οποίας, θα μπορεί να αναπληρωθεί έως και το 80% της ενέργειας των μπαταριών σε χρόνο 30-45 λεπτών.

Αναφορικά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου, όπως είναι γνωστό θα βασιστεί σε μια νέα αρχιτεκτονική σχεδιασμένη εξολοκλήρου για να υπηρετεί τις ανάγκες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και η οποία εκτός των άλλων, χάρη σε μια αποδοτική διάταξη ως απόρροια της ηλεκτροκίνησης, θα εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερους χώρους σε σχέση με ένα αντίστοιχου μεγέθους όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Έτσι, αν και το I.D. με μήκος 4,25 μέτρα θα είναι αντίστοιχου μεγέθους με ένα Golf, θα διαθέτει σχεδόν κατά 20 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρυχωρία του εσωτερικού.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην τεχνολογική «ενημερότητα» του ID το οποίο θα προσφέρει μια σειρά διασυνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών μέσω cloud, οι οποίες θα επωφελούνται από συνεχείς αναβαθμίσεις που θα γίνονται αυτόματα. Για την ακρίβεια, μόλις τρεις ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου δεν θα επιδέχονται αυτόματο “over the air” update και αυτές θα έχουν σχέση με την ασφάλεια και με τις παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα και των μπαταριών.

Η παραγωγή του ID θα φιλοξενηθεί στο εργοστάσιο του Zwickau όπου έχουν επενδυθεί ήδη 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ με την προοπτική να κατασκευάζονται έως και 1.500 VW ID ημερησίως, μέγεθος το οποίο αναμένεται να επιτευχθεί από το 2021 οπότε και θα αξιοποιηθεί η πλήρης δυναμικότητα του εργοστασίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα