Το viral φιλί δύο παικτριών στο Μουντιάλ Γυναικών

18:26 28/6/2019 - Πηγή: In.gr

Γροθιά στα στερεότυπα – είτε αυτά αφορούν στον ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο, είτε στα ταμπού στον χώρο του αθλητισμού και στην κοινωνία γενικότερα – έδωσαν δύο παίκτριες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών. Αποδεικνύοντας ότι η αγάπη ξεπερνά κάθε είδους εμπόδιο, η Πέρνιλ Χάρντερ και η Μαγκνταλένα Έρικσον φιλήθηκαν μετά το πέρας αγώνα στον οποίο συμμετείχε η δεύτερη.

Οι δύο ποδοσφαιρίστριες είναι ζευγάρι εδώ και επτά χρόνια. Ωστόσο, στο Μουντιάλ παίζουν σε αντίπαλες ομάδες, καθώς η καθεμία εκπροσωπεί την πατρίδα της: η Χάρντερ τη Δανία και η Έρικσον τη Σουηδία. Μάλιστα, στα προκριματικά η Σουηδία απέκλεισε τη Δανία, με τις δύο σκανδιναβικές χώρες να έχουν γνωστή «αντιπαλότητα» στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Πριν από τέσσερις μέρες, η Σουηδία προκρίθηκε επί του Καναδά στη φάση των «16» του Μουντιάλ Γυναικών, που διεξάγεται στη Γαλλία αυτήν την εποχή. Μετά το τέλος του αγώνα, η Πέρνιλ Χάρντερ – φορώντας μάλιστα φανέλα της Σουηδίας με το όνομα της συντρόφου της  – συνεχάρη τη Μαγκνταλένα Έρικσον με ένα φιλί που έγινε viral.

Magdalena Eriksson () y Pernille Harder () son pareja y se enfrentaron por un boleto al Mundial Femenil

Suecia se clasificó y Dinamarca quedó eliminada

Sin embargo, fue a apoyar a su novia a Francia

Suecia avanzó a Cuartos de Final, así la felicitó

QUE VIVA EL AMOR pic.twitter.com/Plu1DBMwph

— Alfredo Gallegos (@alfredogr_98) June 25, 2019

Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο γυναικών

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στη Γαλλία αυτές τις ημέρες, υπάρχουν 41 γυναίκες που έχουν αποκαλύψει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλες ή αμφιφυλόφιλες. Πολύ συχνά, ζευγάρια έρχονται… αντιμέτωπα σε αγώνες είτε σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε στα πρωταθλήματα των εκάστοτε χωρών.

Η Μέγκαν Ράπινο, αρχηγός των Ηνωμένων Πολιτειών, της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και μεγάλου φαβορί για τον φετινό τίτλο, αποκάλυψε δημοσίως τις σεξουαλικές της προτιμήσεις το 2012.

Έξι χρόνια μετά, με την σύντροφό της, επίσης ποδοσφαιρίστρια Σου Μπερντ, πρωταγωνίστησαν στο πρώτο εξώφυλλο του περιοδικού «ESPN.

Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο των ανδρών η ομοφυλοφιλία παραμένει ταμπού, με πολλές παίκτες να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους. Εικόνες, όπως αυτές με το φιλί των Χάρντερ – Έρικσον ή το γεγονός ότι η μία φορούσε τη φανέλα αντίπαλης ομάδας, παραμένουν δυστυχώς πρωτόγνωρες στον ανδροκρατούμενο χώρο του ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα