Το tweet που εξέθεσε την κυβέρνηση

00:01 5/1/2019 - Πηγή: In.gr

Έκανε αίσθηση αλλά μαθαίνω πως υπάρχει λόγος. Μιλώ για το χθεσινό tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη στα αγγλικά.

«Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό πραγματική απειλή. Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση Novartis κατονομάζονται δημοσίως και απειλούνται από κορυφαίο Υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα. Ο καταδικασμένος τρομοκράτης

Κουφοντίνας, στην έκτη άδειά του από τη φυλακή, περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία και την ποιότητά της» έγραψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οι πηγές μου λένε, όπως αναφέρει ο «Μικροπολιτικός των Νέων», πως είχε λόγο να το κάνει.

Κατ’ αρχάς χθες ο Κυριάκος βρέθηκε στη σύνοδο των Χριστιανοκοινωνιστών στη Γερμανία. Υπό αυτή την έννοια, ήθελε να τραβήξει την προσοχή των ξένων για τα τραγελαφικά που σημειώνονται στη χώρα μας από την κυβέρνηση και που κάνουν πολλούς να ανησυχούν για το πού πάει η Δημοκρατία και τι πλήγμα έχουν υποστεί οι θεσμοί, όπως η Δικαιοσύνη και με αφορμή το φιάσκο Νovartis.

Διαφοροποίηση

Στο ίδιο θέμα, αίσθηση επίσης έκανε χθες η ηχηρή διαφοροποίηση της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά που φάνηκε να μη συμφωνεί με την πολάκεια λογική στοχοποίησης των δικαστών και των θεσμών:

«Δεν συμφωνώ με αυτά που είπε ο Πολάκης, με τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτά γίνονταν και γίνονται δυστυχώς… Η Δικαιοσύνη έχει πολλή δουλειά, το καταλαβαίνω, έχει μεγάλες υποθέσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθεί, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα» δήλωσε η υφυπουργός Αμυνας σε συνέντευξή της, ενώ αναφέρθηκε και στα του τρομοκράτη Κουφοντίνα λέγοντας πως «καλώς ή κακώς ο Κουφοντίνας αξιοποιεί έναν νόμο του κράτους, για μένα κακώς. Προφανώς και είναι προκλητικό» – μετά την αδιανόητη εικόνα περιπάτου του ισοβίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα