Πέτσας: Ο Τσίπρας ή θα διαγράψει τον Παππά ή θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους

Επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα είτε να διαγράψει τον Νίκο Παππά είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.

Η μπάλα στην εξέδρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Μεσολόγγι τον κατηγόρησε ότι πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, τονίζοντας ωστόσο ότι η ΝΔ και η κυβέρνηση θα θέτει συνεχώς ενώπιον των ευθυνών του τον κ. Τσίπρα.

«Ο

κ. Τσίπρας αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον κ. Παππά, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Ας μην έχει όμως αυταπάτες. Έχει μόνο δύο επιλογές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και προσθέτει:

«Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του».

Στρέφει την ατζέντα αλλού

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρείχε κάλυψη στον κ. Παππά κάνοντας λόγο για ανύπαρκτα σκάνδαλα και μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές της κυβέρνησης. Μάλιστα συνέδεσε τη σκανδαλολογία με απόπειρα της κυβέρνησης να αλλάξει ατζέντα λόγω της επερχόμενης ύφεσης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «η εικόνα που προσλαμβάνω σε όλες μου τις περιοδείες είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά, δυστυχώς σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια (…) Βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και (σ.σ. η κυβέρνηση) θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο» και ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε:

«Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική»

Σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατίας

Πιο πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει το Νίκο Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας.

«24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα