Το μέλλον της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εκείνο των ελληνικών επιχειρήσεων

08:01 2/10/2020 - Πηγή: In.gr

Σε μια χρονιά που μας έχει κάνει να «διψάμε» για αισιόδοξες ειδήσεις, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει καταστεί σε πολλές περιπτώσεις η αιτία για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Προγράμματα κοινωνικής ευθύνης και στρατηγικά πλάνα που φέρνουν στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα αλλά και την προσφορά στην κοινωνία εντός της οποίας δραστηριοποιούνται οι εκάστοτε

εταιρείες, θέτουν τις βάσεις για μια ανάκαμψη που δεν θα επιταχύνει απλώς την επιστροφή στο παρελθόν, αλλά θα μας βάλει σε πορεία προς μια νέα και υγιέστερη «κανονικότητα».

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιας είδησης ήταν και τα όσα μάθαμε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Lidl Ελλάς, μια εταιρεία με 21 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, στις 15 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, παρουσία θεσμικών φορέων και εκπροσώπων των ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων παρουσίασε τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2019-2020, αλλά και το όραμά της για τη δημιουργία μιας δυναμικής Ελλάδας.

«Όσο μεγαλύτερη είναι μια εταιρεία, τόσο μεγαλώνει και η ευθύνη της»

Πώς προσμετρείται η επιτυχία μιας επιχείρησης; Εκτός από τα οικονομικά αποτελέσματα, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε και την άμεση και έμμεση επίδρασή της στην ευρύτερη κοινωνία. Αναγνωρίζοντας το μέγεθος της ευθύνης της, η Lidl Ελλάς πραγματοποίησε για πέμπτη συνεχή χρονιά, μελέτη κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης στην Ελλάδα, μέσα από την οποία αξιολογεί τους τρόπους με τους οποίους η λειτουργία της εταιρείας επηρεάζει την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Η έκθεση για το διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2019 και Φεβρουαρίου 2020, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση και έχει αναρτηθεί δημόσια για το κοινό.

Όπως δήλωσε ο Ιάκωβος Ανδρεάδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς: «Είμαστε κοινωνικοί συνοδοιπόροι, πολύ περισσότερο στις περιόδους κρίσης. Γιατί στις δύσκολες στιγμές η ευθύνη πέφτει βαρύτερη στους ώμους μας. Όσο μεγαλύτερη η εταιρεία, τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη της να στηρίξει, να συσπειρώσει τον κοινωνικό ιστό».

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση τζίρου για το οικονομικό έτος 2019-2020, κλείνοντας θετικά σε ποσοστό 8,8%. Σε αυτή την αύξηση αντανακλάται τόσο η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα εντός της χρονιάς, όσο και το «μεγαλύτερο» καλάθι αγορών των καταναλωτών.

Στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο

Η επιτυχία του έτους ανοίγει τον δρόμο για ακόμη πιο φιλόδοξα σχέδια. Το στρατηγικό πλάνο της Lidl Ελλάς για την επόμενη τριετία, με συνολικές επενδύσεις που φτάνουν τα 350 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει επέκταση του δικτύου καταστημάτων της εταιρείας – που για τρίτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος εργοδότης για την Ελλάδα και την Ευρώπη – με 11 νέα σημεία μέχρι το 2022.

Η περιβαλλοντική κρίση ως πηγή δημιουργίας

Μπορεί η περιβαλλοντική συνείδηση να συνδυαστεί με την επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα; Αυτό ακριβώς επιδιώκει το πρόγραμμα «Ελλάδα χωρίς Πλαστικά μιας Χρήσης», η κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη, με το οποίο πλέον συνεργάζεται και η Lidl Ελλάς. Το πρόγραμμα αποτελεί την πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας που στοχεύει στην ενεργοποίηση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για την ανάπτυξη πρωτότυπων εφαρμογών που θα συμβάλλουν, μέσα από την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση, στους στόχους της εκστρατείας, ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλες πρωτοβουλίες.

«Η Lidl Ελλάς, μια εταιρία με σαφή, στρατηγικό προσανατολισμό στη βιωσιμότητα σε πολλά επίπεδα, υποστηρίζει αυτό το σημαντικό έργο που θα φέρει στο ίδιο τραπέζι πρόσωπα και ομάδες που θα κάνουν την περιβαλλοντική πρόκληση πηγή δημιουργίας» επεσήμανε η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη.

Η Lidl Ελλάς, που αναδείχθηκε για άλλη μια χρονιά ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στη χώρα μας, συμμετέχει ήδη στην πρωτοβουλία REset Plastic, τη διεθνή στρατηγική του ομίλου Schwarz για το πλαστικό. Στο πλαίσιό της, και συγκεκριμένα στο πεδίο δράσης REsearch, η εταιρεία υποστηρίζει τις έρευνες για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την προστασία των φυσικών πόρων.

Γιορτάζοντας 200 χρόνια ελευθερίας

«Tη δυναμική και διαχρονικότητα της ελληνικής μουσικής παράδοσης έρχεται να προβάλει η πρόταση-δράση που προγραμματίζουμε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, με την πρωτοβουλία κι ευγενική υποστήριξη της Lidl Ελλάς», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, αναφερόμενος στη συμβολή της εταιρείας στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Συγκεκριμένα, η Lidl Ελλάς προχωρά στην υλοποίηση ενός έργου με μεγάλη πολιτιστική, ιστορική και συναισθηματική αξία, που θα προσφέρει στους Έλληνες μια σημαντική εθνική πολιτιστική κληρονομιά. Το έργο αποτελείται από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που καλούν τους πολίτες να αναστοχαστούν πάνω στον διαχρονικό ρόλο και τη σημασία του τραγουδιού για τη διαμόρφωση της ιστορικής μνήμης, της συλλογικής ταυτότητας και της εθνικής αυτογνωσίας.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος σε συνεργασία με τον Λάμπρο Λιάβα, καθηγητή εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχουν τον γενικό συντονισμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια 63 τραγουδιών, τα οποία θα αφηγούνται την ιστορία του τόπου μας από το 1821 μέχρι και σήμερα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της Lidl Ελλάς εδώ, αλλά και να επισκεφθείτε την εταιρεία στο Facebook, το Twitter, το Instagram, το Linkedin ή το Youtube.

Keywords
Τυχαία Θέματα