Με τα πέμπτης γενιάς F-22 stealth σφίγγουν οι ΗΠΑ τον κλοιό στο Ιράν (εικόνες)

03:38 29/6/2019 - Πηγή: In.gr

Τα πέμπτης γενιάς αεροσκάφη F-22 stealth ανέπτυξε σε βάση στο Κατάρ η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να «προστατεύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις και τα αμερικανικά συμφέροντα» στην περιοχή καθώς παραμένει σε υψηλά επίπεδα η ένταση με τον Ιράν.

Στην έρημο του Κατάρ

Την ανάπτυξη «αποσπάσματος F-22 stealth», ενός από τα πιο εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη στον κόσμο, επιβεβαίωσε η Κεντρική Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ,

με ανάρτησή της στο Twitter.

Η Κεντρική Διοίκηση, μάλιστα, δημοσιεύει και φωτογραφίες με ορισμένα από τα αεροσκάφη F-22 stealth, τα οποία κατέφθασαν στη διάρκεια της εβδομάδας στη βάση Αλ Ουντέιντ, στην έρημο του Κατάρ.

F-22s #deployed to #Qatar for the first time in order to defend American forces and interests in the @CENTCOM area of responsibility. https://t.co/7aGBztTGKe#AirForce #USAF #Aviation #F22 #Raptor@DeptofDefense @usairforce @grandslamwing pic.twitter.com/CMPcaPggjU

— US AFCENT (@USAFCENT) 28 Ιουνίου 2019

F-22: Η αιχμή του δόρατος

Το F-22 αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και έχει ως κύρια αποστολή του την αεροπορική υπεροχή.

Μπορεί, ωστόσο, να αναλάβει αποστολές βομβαρδισμού και ηλεκτρονικού πολέμου.

Αεροσκάφος F-22 στη βάση Αλ Ουντέιντ, στην έρημο του Κατάρ (© US Air Forces Central Command)

Η στρατιωτική αυτή κίνηση σημειώνεται σε περίοδο υψηλής έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, μετά την κατάρριψη από τις δυνάμεις της Τεχεράνης αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους και τις απειλές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για «αφανισμό του Ιράν».

Keywords
Τυχαία Θέματα