ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγικό : Η κυβέρνηση υπονόμευσε συνειδητά την αποσυμφόρηση των νησιών

18:42 6/3/2020 - Πηγή: In.gr

Αιχμές ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ο υπερπληθυσμός προσφύγων, στα νησιά, άφησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Χίο.

Στο νησί βρέθηκε την Παρασκευή κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στο οποίο συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη και Θόδωρος Δρίτσας, καθώς και ο βουλευτής Χίου του κόμματος Ανδρέας

Μιχαηλίδης.

Στο σύνολο τους άσκησαν οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και η οποία, όπως είπαν, αποτελεί συνειδητή επιλογή προκειμένου να πεισθούν οι κοινωνίες να αποδεχθούν την κλειστή δομή αλλά και τα εφαρμοζόμενα αποτρεπτικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση συνειδητά υπονόμευσε την αποσυμφόρηση των νησιών»

Όπως σημείωσαν, η Νέα Δημοκρατία «ήξερε πολύ καλά προεκλογικά την κατάσταση με το μεταναστευτικό, ωστόσο αντί να επενδύσει στην επίλυση ενός πολύπλευρου ζητήματος, επένδυσε στο μίσος και στην ακραία λογική με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να τα αντιμετωπίσει στην πράξη».

Επίσης επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της μέχρι σήμερα, υπονόμευσε συνειδητά την αποσυμφόρηση των νησιών καταργώντας ακόμα και τα κριτήρια ευαλωτότητας που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να υπερπηδήσει τον γεωγραφικό περιορισμό που επέβαλε η ερμηνεία της κοινής δήλωσης Ευρώπης-Τουρκίας.

Τέλος χαρακτήρισαν «επικίνδυνη οποιαδήποτε συζήτηση για μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ξερονήσια».

«Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στα παρακρατικά φαινόμενα»

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του,  ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στις καταγγελίες για την επικίνδυνη δράση «ταγμάτων εφόδου» στα νησιά και τα σύνορα, στηλιτεύοντας την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος έδειξε είτε να υποτιμά τον κίνδυνο, είτε να καλύπτει πολιτικά αυτές τις «δράσεις» με το επιχείρημα ότι στα σύνορα υπάρχουν εθνοφύλακες που υπάγονται στον γενικότερο σχεδιασμό.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  αναφέρεται και στην εμφάνιση νεοναζί στη Λέσβο, εγκαλώντας την κυβέρνηση για ακροδεξιό κατήφορο.

Ειδικότερα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, ο  ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Τα ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες δεν έχουν καμμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό ή την Εθνοφυλακή, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές της Λέσβου σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεχίζοντας, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «την ίδια στιγμή ο ακροδεξιός κατήφορος και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης έδωσε θάρρος μέχρι και σε Γερμανούς νεοναζί να φθάσουν στη χώρα μας για να πολεμήσουν τους «εισβολείς»».

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιβάλει τη νομιμότητα και να βάλει ένα τέλος στα άκρως ανησυχητικά παρακρατικά φαινόμενα, πριν θρηνήσουμε θύματα», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ,syriza