Συνάντηση Μέρκελ – Μακρόν στις 20 Αυγούστου – Στο τραπέζι τα Ελληνοτουρκικά

13:25 15/8/2020 - Πηγή: In.gr

Για τις 20 Αυγούστου «κλείδωσε» η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται τη γαλλική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν -μεταξύ άλλων- τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στη συνάντηση στην συνάντηση -που θα πραγματοποιηθεί στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου προέδρου- θα συζητήσουν τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, από τον κοροναϊό μέχρι τον Λίβανο, αλλά και της εξελίξεις

στη Λευκορωσία.

Επικοινωνία Μακρόν – Τραμπ: Θα «επιβάλουμε» την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας «οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια είναι κοινό. Θα το επιβάλουμε».

Je me suis entretenu avec le président américain Donald Trump de la situation en Méditerranée orientale, en Libye et au Liban. Nos vues sont convergentes. Notre intérêt à la paix et à la sécurité y est commun. Nous le ferons respecter.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) August 14, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα