Συναγερμός για τα σκουπίδια στην Αττική – Έως το τέλος του 2019 «αντέχει» ο ΧΥΤΑ Φυλής

13:02 11/8/2019 - Πηγή: In.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για το θέμα των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα. Ειδικά στην Αττική το πρόβλημα έχει ξεπεράσει τα όρια.

Ειδικότερα στην Αττική, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρακάκου, το πρόβλημα με τα σκουπίδια λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. «Επίσημη γνωμοδότηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής βεβαιώνει ότι τα περιθώρια στον ΧΥΤΑ της Φυλής έχουν εξαντληθεί και η διάρκεια ζωής του εκτιμάται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών

και την εθνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τις 13 περιφέρειες της χώρας μόνο σε δύο- στη Δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο- έχει δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα με τα σκουπίδια, μέσω ΣΔΙΤ, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν παντού ανάλογες λύσεις. «Ο κ. Πατούλης έχει αναλάβει να προτείνει λύση την οποία η κυβέρνηση θα συνδράμει για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί αυτό το μείζον πρόβλημα που αφορά την υγεία των κατοίκων της Αττικής, αλλά και την οικονομία μας, μιας και επηρεάζει τον τουρισμό που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι χωματερές μίλησε στο One Channel ο πρόεδρος των εργαζομένων στoν Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, Γιώργος Ζαχαρόπουλος.

Σημείωσε πως ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων που σχεδίασε η απερχόμενη ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής υπό την κ. Δούρου δεν έλεγε πουθενά που θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον ο κ. Ζαχαρόπουλος τόνισε πως χρειάζεται μια «κοινωνικά δίκαιη αλλά και περιβαλλοντικά ρύθμιση για τα απορρίμματα.

Δεν είναι σωστό να σωρεύονται όλα στη Δυτική Αττική» είπε και πρόσθεσε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι σε οριακό σημείο. «Βάζουμε σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια. Ελληνική καινοτομία, μέχρι να βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα