Βηρυτός : Συγκλονίζει ο δήμαρχος – «Τραγική κατάσταση – Ζημίες δισ. δολαρίων»

16:35 5/8/2020 - Πηγή: In.gr

Για την επόμενη ημέρα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, μετά την καταστροφική έκρηξη που σκόρπισε τον θάνατο, μίλησε ο δήμαρχος της Βηρυτού, Τζαμάλ Ιτάνι.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Η ζημιά στην πόλη είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας από ό,τι είχε φανεί σε μία πρώτη ματιά. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική» δήλωσε στο Sputnik.

Και συνέχισε: «Το λιμάνι της Βηρυτού έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ορισμένες μικρό-συνοικίες της πόλης καθώς και οι γειτονιές δίπλα

τους, έχουν υποστεί πολύ, πολύ σοβαρές ζημιές. Κάποια κτίρια καταστράφηκαν εντελώς. Ομάδα μηχανικών ήδη εργάζεται στην πόλη: ερευνούν ποια κτίρια χρειάζονται κατεδάφιση και ποια όχι. Θα ασχοληθούν με το να ορίσουν κατά προσέγγιση το ποσό που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών».

O δήμαρχος της Βηρυτού, Τζαμάλ Ιτάνι.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η ζημιά που προκλήθηκε από την έκρηξη της Τρίτης ήδη εκτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναφερόμενος στο τι θα απογίνουν οι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι, ο Ιτάνι τόνισε:

«Ο δήμος εργάζεται για να παράσχει στέγη σε όλους όσους είδαν τα σπίτια τους να παθαίνουν ζημιές από το ωστικό κύμα. Ορισμένες πόλεις στη χώρα μας έχουν ήδη προτείνει την παροχή προσωρινής στέγασης για τα θύματα. Επιπλέον, υπάρχουν κενά σπίτια και νέα κτίρια σε άλλες συνοικίες της Βηρυτού, σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε και εκεί ανθρώπους».

Ο Τζαμάλ Ιτάνι παραδέχτηκε ότι ο βαθμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τους ατμούς αμμωνίας που απελευθερώθηκαν μετά την έκρηξη αποτελεί πράγματι μεγάλο κίνδυνο για τους κατοίκους.

«Πλέον το Κέντρο Έρευνας της Βηρυτού έχουν λάβει οδηγίες να μετρούν τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και να βρίσκουν τρόπους για την εξάλειψη. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η έκταση της ζημιάς στην πόλη και στην υγεία των κατοίκων από τα σύννεφα αμμωνίας» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της Βηρυτού, οι διασώστες, οι αστυνομικοί και οι εθελοντές ακόμα απομακρύνουν τα ερείπια και ψάχνουν για αγνοούμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονίζει, Βηρυτού, Τραγική, – Ζημίες,sygklonizei, virytou, tragiki, – zimies