Με πρωτόκολλο… κοροναϊού η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

14:50 5/8/2020 - Πηγή: In.gr

Διαφορετική από τις συνηθισμένες ήταν η ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η πανδημία του κοροναϊού.

Μάσκες προστασίας, αποστάσεις και αντισηπτικά βρέθηκαν στο επίκεντρο, δίνοντας ένα διαφορετικό χαρακτήρα στη διαδικασία.

Προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης χωρίς μάσκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρίσει νωρίτερα υφασμάτινες μάσκες –σκούρου μπλε χρώματος με

την ελληνική σημαία- στα νέα κυβερνητικά στελέχη, ως αναμνηστικό δώρο της σημερινής ημέρας.

Παράλληλα, με λευκή μάσκα η οποία είχε ραμμένη την ελληνική σημαία υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό και τους νέους υπουργούς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η μόνη στιγμή που η κυρία Σακελλαροπούλου αποχωρίστηκε τη μάσκα της ήταν όταν διάβασε τον πολιτικό όρκο στον Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος ορκίστηκε ξεχωριστά από τους υπολοίπους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μόνοι που δεν φορούσαν μάσκες στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου ήταν οι ιερείς που πραγματοποίησαν το θρησκευτικό όρκο, ενώ για να μπορέσουν να υπογράψουν τα σχετικά διατάγματα με την ίδια πένα, οι νέοι υπουργοί χρησιμοποιούσαν αντισηπτικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα