Συγκίνηση: Τραγουδάκια και ποιήματα των σχολικών μας χρόνων

18:38 13/5/2020 - Πηγή: In.gr

Τα σχολεία μπορεί να βρίσκονται στο τέλος τους σε ό,τι αφορά τη χρονιά, όμως, πάντα ξεκινούν από εκεί που άρχισαν. Ειδικά για τα μικρά παιδιά, για τους μικρότερους μαθητές, το σχολείο σημαίνει παιχνίδι, ποιήματα, τραγουδάκια χαρά.

Συγκίνηση προκαλούν ορισμένα ποιήματα και τραγούδια που έφτασαν στην εποχή μας από παλιά.

———————————————————————————————————————–

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι

– Ιφιγένεια η εν Ταύροις», «Σχολικά ποιήματα» και «Τα βότανα της γιαγιάς»

Τα πιο δημοφιλή έργα του Ευριπίδη, όπως τα διδαχτήκαμε στη σχολική τάξη.

Και μαζί:

Μία συλλεκτική έκδοση

Σχολικά ποιήματα και τραγούδια

Διαχρονικά ποιήματα αντλημένα από τα σχολικά βιβλία

Για παράδειγμα ορισμένα ποιήματα για τη σχολική χρονιά και ορισμένα βίντεο με τραγουδάκια είναι τα εξής:

Ψάχνοντας για παιδικά τραγούδια και ποιήματα βρήκα αυτά τα χαριτωμένα απ’ το βιβλίο της Α. Καψάσκη «Τα πρώτα μου τραγούδια: Ανθολογία παιδικών τραγουδιών» (1983).

Σαν τα χελιδόνια

Σαν τα μικρά χελιδονάκιαέχουμε βρει θερμή φωλιάκαι λέμε τόσα τραγουδάκιαμεσ’ του σχολειού την αγκαλιά.Σαν τα καλά τα λουλουδάκιαχύνουμε τόση ευωδιάγιατί έχουμε όλα τα παιδάκιαχαρά κι αγάπη στην καρδιά.Μ. Δενορινού & Π. ΚωτσόπουλουΠρώτη μέρα στο σχολείοΠρώτη μέρα στο σχολείοη μικρούλα η Βαγγελιώ!Πρώτη μέρα στο σχολείομε τετράδιο και βιβλίο.Ένα κι ένα κάνουν δυόΒαγγελίτσα Βαγγελιώ!Με κορδέλα και ποδιάπρώτη απ’ όλα τα παιδιά,έμαθε την άλφα-βήτα,κι η μικρή η Μαργαρίτα.Μονάχα να πει το «ρο»,δε μπορεί η Μαργαρώ!Ο Παρασκευάς σωστά,το μολύβι του βαστά,κι ένα -ένα τώρα γράφειγραμματάκια που έχει μάθει.Γιώτα, κάπα, λάμδα, μί,όλα πάνω στη γραμμή.Πρωτοπέταχτα πουλιάστου σχολείου την αγκαλιά,θα σας μάθει κι άλλα κι άλλαη καλή σας η δασκάλα!Ειρήνη Μαστοροπούλου & Α. Καψάσκη ΞεκίνημαΚάθε πρωί, σαν ξεκινήσωγια το σχολειό καμαρωτόόλα τριγύρω μου γελούνεκαθώς στο δρόμο περπατώ.Μες απ’ τον κήπο κελαηδώνταςμε χαιρετά κάποιο πουλίκαι περ’ απ’ την ραχούλα ο ήλιοςμου στέλνει ολόθερμο φιλί.Κι ως η μανούλα απ’ το κατώφλιμε καμαρώνει όλο χαρά.λαλούν τ’ αηδόνια στην καρδιά μουκι έχω στα πόδια μου φτερά.Χάρη Σακελλαρίου & Α. ΚαψάσκηΑνοίγει το σχολείοΝα μας και πάλι μαζεμένοισαν τα χαρούμενα πουλιάμες το σχολειό μας που προσμένεισαν στοργική, ζεστή φωλιά.Καινούργιος χρόνος τώρ’ αρχίζειλάμπει όλ’ η τάξη και γελάβιβλία καινούργια μας χαρίζειξανά η δασκάλα μας πολλά.Θέ μου και φέτος φώτιζέ μαςστα γράμματα στην προκοπή,χαρά κι υγεία χάριζέ μαςκι οδήγα μας στην αρετή.Χ. Σακελλαρίου & Α. Καψάσκη

Keywords
Τυχαία Θέματα