Στρασβούργο : Υπέκυψε κι άλλο θύμα του μακελάρη – Στους 4 οι νεκροί

17:29 14/12/2018 - Πηγή: In.gr

Υπέκυψε στα τραύματά του ένα ακόμη άτομο από την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους τέσσερις, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Την ίδια ώρα, μετά το θάνατο του δράστη το βράδυ της Πέμπτης, δύο πρόσωπα του περιβάλλοντος του δράστη τέθηκαν ανεβάζοντας σε επτά το σύνολο των προσώπων που βρίσκονται υπό κράτηση.

Πρόκειται για «τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, και για τρία μέλη του κοντινού περιβάλλοντός του, από τα οποία ένα τέθηκε υπό κράτηση

χθες το πρωί και δύο αυτή τη νύκτα» δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Η έρευνα θα συνεχισθεί πλέον για να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή συναυτουργοί που μπορεί να τον βοήθησαν ή να τον ενθάρρυναν στην προετοιμασία της ενέργειάς του» πρόσθεσε.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας άνοιξε η χριστουγεννιάτικη αγορά

Την ίδια ώρα, ξανάνοιξε το πρωί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Πριν από λίγο, το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί το Στρασβούργο αργά το απόγευμα προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης και να χαιρετίσει τις δυνάμεις της τάξης. Ο Μακρόν θα φθάσει απευθείας από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ξανανοίγει ακριβώς πάνω στην ώρα» δήλωσε ο Μπερνάν Κουντς, ιδιοκτήτης ενός πάγκου στην αγορά, ενώ ετοιμάζει τα εισαγόμενα από την Ινδία κασκόλ και τις σάρπες του. «Ανησυχήσαμε. Κάποια από τα παιδιά είχαν πάρει δάνειο για να είναι εδώ και έχουμε χάσει ήδη δύο ημέρες».

Ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάν Ρις είπε πως η επίθεση συνιστά αδιαμφισβήτητα μια τρομοκρατική ενέργεια, εξέφρασε ανακούφιση που ο Σεκάτ σκοτώθηκε και είπε πως όλοι στο Στρασβούργο αισθάνονται το ίδιο.

Γάλλοι στρατιώτες που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν την εθνική ασφάλεια αφότου ξεκίνησε ένα κύμα εμπνεόμενων από το ΙΚ επιθέσεων στη Γαλλία το 2015, στέκονταν φρουροί στην υπαίθρια αγορά.

«Νομίζω πως θα βοηθήσει να επανέλθουμε σε μια ζωή θα έλεγα φυσιολογική» δήλωσε ο Ρις στους δημοσιογράφους μετά τις πληροφορίες ότι ο Σεκάτ σκοτώθηκε. «Με τον θάνατο αυτού του τρομοκράτη… πολίτες, όπως εγώ, αισθάνονται ανακούφιση».

Keywords
Τυχαία Θέματα