Στο «κόκκινο» η τουρκική προκλητικότητα, τι θα γίνει με τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν
Νέα σύννεφα και μάλιστα βαριά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ρίχνει η κλιμακούμενης έντασης ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας και οι συνεχιζόμενες προκλήσεις στο Αιγαίο.
Τούρκοι αξιωματούχοι εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά ευθείες απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας, με αιχμή το Αιγαίο, τις γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους σχεδιασμούς στην ανατολική Μεσόγειο.
Το Μέγαρο Μαξίμου, είναι φανερά ενοχλημένο και κατά γενική ομολογία το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό, με αποτέλεσμα η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην Τουρκία, να τοποθετείται, πιθανότατα, μετά τον Ιανουάριο.
Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαιτεί εξαιρετικά λεπτομερή σχεδιασμό και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εν μέσω εμπρηστικών δηλώσεων και μάλιστα σε τόσο υψηλούς τόνους.
Από την πλευρά της η Άγκυρα ωστόσο δεν φαίνεται να θέλει να εκτονώσει την κρίση, αφού ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, απάντησε εκ νέου του Σάββατο στις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, σε ακόμα πιο επιθετικό ύφος.
«Όλοι θα πρέπει να μένουν μακριά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα θα είναι βαρύ», είπε ο τούρκος ΥΠΑΜ και συνέχισε αναφέροντας: «Όλοι θα πρέπει να συγκρατηθούν. Αυτή την ειλικρινή συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας». Διαμήνυσε δε προς κάθε κατεύθυνση ότι όλοι θα πρέπει να «μαζέψουν τα μυαλά τους» και να μην προκαλούν.
Σημειώνεται ότι ο Χ. Ακάρ, πριν από την υπουργοποίησή του, υπήρξε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και απαντά δεύτερη φορά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, μετά την πρώτη του αντίδραση, την Πέμπτη, όταν είχε ανταπαντήσει στον κ. Αποστολάκη ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σε σοβαρή κατάσταση η εξαδέλφη του Παύλου Πολάκη που κατηγορήθηκε για τον θάνατο της μικρής Μελίνας
- Aνήλικος πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του και προκάλεσε σοβαρό τροχαίο
- Τραγωδία στη Λαμία: Έπεσε νεκρός μόλις μπήκε στο φαρμακείο!
- Ανέκδοτο: Όταν περνάνε τα χρόνια
- Οσκαρική πρεμιέρα απόψε στον ALPHA!
- Ο χτύπος στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου
- Χωρίς ρεύμα αύριο περιοχές της Θεσσαλονίκης
- Η φούσκα έσκασε...
- Σεφ βασάνισε τον παπαγάλο του μέχρι θανάτου επειδή τον έδιωξαν από το Master Chef (vid)
- Ωράριο καταστημάτων – ΠΡΟΣΟΧΗ: Τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Ανασχηματισμός προ των πυλών και νέα σενάρια εκλογών
- Κατάθεση πινακίδων: Τι πρέπει να κάνετε για γλιτώσετε τους φόρους
- Κοιτάζει πιο ψηλά ο Ήφαιστος
- Παναθηναϊκός: Χωρίς αρχή και τέλος
- Στρασβούργο : Νέα στοιχεία για την οργάνωση του μακελάρη στο Ισλαμικό Κράτος
- Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Πάπα στους άστεγους της Ρώμης
- Εξετάζει Μαρκάνο η Σεβίλλη
- Στη «φάκα» ζευγάρι για κατοχή οκτώ κιλών ηρωίνης
- Mουσικός έπαιζε κιθάρα όσο του αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο
- Οταν ο Σπανούλης αναδεικνύεται MVP στην Euroleague

- Τελευταία Νέα In.gr
- Κοιτάζει πιο ψηλά ο Ήφαιστος
- Στη «φάκα» ζευγάρι για κατοχή οκτώ κιλών ηρωίνης
- Το χριστουγεννιάτικο δώρο του Πάπα στους άστεγους της Ρώμης
- Τσίπρας: Μπορούμε να διοργανώσουμε μαζί με Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία Euro ή Μουντιάλ
- Βοήθεια στους πυρόπληκτους από την Ιερά Σύνοδο
- Ανασχηματισμός προ των πυλών και νέα σενάρια εκλογών
- Στρασβούργο : Νέα στοιχεία για την οργάνωση του μακελάρη στο Ισλαμικό Κράτος
- Mουσικός έπαιζε κιθάρα όσο του αφαιρούσαν όγκο από τον εγκέφαλο
- Γιάννη εσύ… σούπερ σταρ!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση με μολότοφ στο Γ' Σώμα Στρατού
- "Narcos: Μεξικό": Για δεύτερη σεζόν στο Netflix
- Κερδίζει πόντους ο Λασκαράκης
- Folli – Follie και… Παναθηναϊκός;
- «Φρένο» στο ραντεβού Τσίπρα - Ερντογάν λόγω των προκλήσεων στο Αιγαίο
- Τι λέει ο Δήμαρχος Αχαρνών στο ΕleftherosΤypos.gr για την ελεγχόμενη έκρηξη έξω από το δημαρχείο
- Λαφαζάνης: Μεγάλο χαστούκι σε Τσίπρα – Αναστασιάδη η κοινή ναυτική άσκηση Τουρκίας – ΗΠΑ
- Προβληματισμός στη Λευκωσία για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία
- Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων (23/12)