«Σώστε ζωές, καθαρίστε τα χέρια σας» – Τι είπε ο Σ. Τσιόδρας για παγκόσμια μέρα υγιεινής των χεριών

20:32 5/5/2020 - Πηγή: In.gr

Ειδική μνεία στην σημερινή παγκόσμια μέρα υγιεινής των χεριών έκανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, τονίζοντας ότι είναι μια πρακτική που σώζει ζωές.

Το φετινό μήνυμα έχει ως τίτλο «Σώστε ζωές, καθαρίστε τα χέρια σας».

Μάλιστα ανέφερε ότι η φετινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο ρόλο που έχουν τα καθαρά χέρια στους νοσηλευτές και στις μαίες που είναι όπως είπε οι ήρωες της πρώτης γραμμής.

Η αυξημένη συμμόρφωση των υγειονομικών στο πλύσιμο των χεριών είναι μια συνεχής πρόκληση είπε ο καθηγητής

και πρόσθεσε ότι λόγω του κοροναϊού σήμερα αυτό έχει γίνει μια πρακτική όλων μας και βοηθά «να μην μεταφέρεται ο ιός σε άψυχες επιφάνειες ή στο πρόσωπό μας, που ούτως ή άλλως δεν πρέπει να αγγίζουμε.

Είναι μια ακόμη ασπίδα για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας» είτε ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε όχι.

Κάθε φορά που εφαρμόζουμε αυτή την τακτική «προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα εκτεθούν στον ιό και κάποιοι από αυτούς θα νοσήσουν ίσως και πολύ σοβαρά».

https://tv.in.gr/uploads/20200505/200346_05_05_2020-18_07_in.gr.mp4Ποιες είναι οι κινήσεις για το σωστό πλύσιμο των χεριών μας

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Στο βίντεο φαίνεται ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του. Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Στο βίντεο το πλύσιμο των χεριών ξεκινά με τρίψιμο στις παλάμες, στη συνέχεια ανάμεσα στα δάχτυλά, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού το ίδιο συμβεί και με τον αντίχειρα, με πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς.

Στο τέλος του βίντεο, η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) έχει καλύψει ολόκληρο το χέρι, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα