Σιμεόνε: O… Μίδας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!

20:33 17/2/2020 - Πηγή: In.gr

Αν σας σταματούσε κάποιος στον δρόμο και σας ρωτούσε «ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο;» τι θα απαντούσατε; Οι περισσότεροι θα λέγατε είτε τον Πεπ Γκουαρντιόλα, είτε τον Ζινεντίν Ζιντάν, είτε τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Λογικές απαντήσεις, καθώς από τη μία έχουμε τους δύο προπονητές που βρίσκονται στους πάγκους των δύο πιο… σπάταλων ομάδων της Ευρώπης και από την άλλη τον κορυφαίο – κατά πολλούς – προπονητή στην γηραιά Ηπειρο την τελευταία 15ετία.

Λογικές

απαντήσεις, αλλά όσοι είχατε διαλέξει έναν από τους τρεις προαναφερθέντες θα είχατε πάει… κουβά.

Δεν είναι ούτε ο Καταλανός της Μάντσεστερ Σίτι, ούτε ο Γάλλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε ο Πορτογάλος της Τότεναμ. Ο προπονητής που αμείβεται καλύτερα από όλους τους συναδέλφους του στην Ευρώπη είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε, που έχει ετήσιο μισθό 36.2 εκατ. λίρες! Ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μάλιστα παίρνει τα υπερδιπλάσια χρήματα από όσα παίρνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Σιμεόνε πληρώνεται 700.000 λίρες την εβδομάδα, ενώ ο Γιαν Ομπλακ αμείβεται με 300.000 λίρες την εβδομάδα.

Διπλάσιος και… βάλε ο μισθός του Αργεντινού προπονητή, ο οποίος ωστόσο το τελευταίο διάστημα δέχεται έντονη κριτική για τις απογοητευτικές εμφανίσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το συμβόλαιο που έχει με την ισπανική ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2022, ενώ παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από όσα παίρνει ο δεύτερος της σχετικής λίστας, ο οποίος είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έχει ετήσιο μισθό που αγγίζει τα 20 εκατ. λίρες, με τους Ζοσέ Μουρίνιο και Γιούργκεν Κλοπ να ακολουθούν στην τρίτη θέση με ετήσια αμοιβή 15 εκατ. λίρες. Στην πέμπτη θέση  είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν με 14 εκατ. λίρες ετησίως.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι η Ατλέτικο μπορεί να έχει τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή, αλλά στη λίστα των ομάδων με τα πιο ακριβά ρόστερ βρίσκεται στην 8η θέση με αξία 777.15 εκατ. λίρες.

Στην κορυφή βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι με αξία 1.16 δις. λίρες και ακολουθούν οι Λίβερπουλ (1.07 δις. λίρες), Ρεάλ Μαδρίτης (967.50 εκατ. λίρες) και Μπαρτσελόνα (952.02 εκατ. λίρες).

Keywords
Τυχαία Θέματα