ΟΑΣΘ: Τι θα γίνει με την απεργία αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Απεργία πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και στην Αθήνα θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση. Δείτε τι θα γίνει με την απεργία και τον ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρα, δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση

στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία κατά του ασφαλιστικού.

Πιο αναλυτικά, κανονικά θα πραγματοποιούνται αύριο 18 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την ΑΔΕΔΥ και κατά τόπους εργατικά κέντρα. Στη Θεσσαλονίκη στην απεργία συμμετέχουν Εργατικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όχι όμως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό,  οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν θα συμμετέχουν στην απεργία.

Από την άλλη πλευρά, η Αττική θα παραλύσει λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη Θεσσαλονίκη.

Η Αθήνα θα μείνει χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία ενώ και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα δυσκολευτούν να πάνε στην εργασία τους.

Επίσης 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει το Σωματείο των οικοδομών και η Ομοσπονδία των λογιστών.

Παράλληλα στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις μια του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια και μια της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11.00 στην Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση, ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί, είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία» τονίζει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με το νέο νόμο «διατηρούνται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 για όλους ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, που ψηφίστηκαν με το Ν. 4336/15 (τρίτο μνημόνιο), ενώ διατηρούνται και τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν, μέχρι 30 χρόνια υπηρεσίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών Αντιασφαλιστικών Νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».

Ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει, προκειμένου να διευκολυνθούν με τις μεταφορές τους, οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας.

Keywords
οασθ, απεργια, απεργιες αυριο, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, οασθ, γινει, τριτη, μεσα μαζικης μεταφορας, αθηνα, θεσσαλονικη, ΑΔΕΔΥ, παμε, εκα, νέα, μνημονιο, ΟΤΑ, απεργια μμμ, απεργια υπα, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, μνημονιο 3, απεργια αδεδυ, σχεδιο αθηνα, εργασια, πλαισιο, αττικη, δευτερα, δειτε, δρομολογια, εγινε, εκα, εφοριες, ιδια, κυβερνηση, μειωση, ορια, παμε, ποε, προβληματα, προπυλαια, σωματειο, ιδιαιτερα, μεινει, οδηγοι
Τυχαία Θέματα