Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα ο πλανήτης – Πώς στολίστηκαν διάφορες πόλεις

23:28 24/11/2019 - Πηγή: In.gr

Τα «καλά» τους έχουν βάλει οι πόλεις ανά τον κόσμο ενόψει των Χριστουγέννων.

Αναλυτική παρουσίαση σε ρεπορτάζ του One Channel.

«Last Christmas» και η πρώτη χριστουγεννιάτικη κάρτα του κόσμου στο Λονδίνο

Υπό τον ήχο του πιο δημοφιλούς Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού και με την βοήθεια των πρωταγωνιστών της ταινίας «Last Christmas» φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Covent Garden του Λονδίνου.

Εμμα Τόμσον, Εμίλια Κλάρκ και ο σκηνοθέτης της ταινίας «Last Christmas» μαζί με πλήθος κόσμου βρέθηκαν στο Κεντρικό Λονδίνο

για να υποδεχθούν τα Χριστούγεννα.

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από τα solo κομμάτια του George Michael και τις επιτυχίες του Wham και αφορά μια γυναίκα (Clarke) που εργάζεται ως ξωτικό σε ένα κατάστημα Χριστουγέννων.

Παράλληλα, η πρώτη εκτυπωμένη χριστουγεννιάτικη κάρτα του κόσμου παρουσιάζεται στο Μουσείο Charles Dickens στο Λονδίνο, μόλις ένα μήνα πριν λήξει η βασιλική προσθεσμία για την αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών στη Βρετανία.

Από τις 1.000 κάρτες που τυπώθηκαν αρχικά, 21 έχουν διατηρηθεί. Μια από αυτές δανείστηκε στο μουσείο από έναν έμπορο βιβλίων στο Σαν Φρανσίσκο.

Άνοιξε η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου

Με ήχους ακορντεόν και μυρωδιές ζεσταμένου κρασιού γέμισε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, ένα χρόνο μετά την δολοφονική επίθεση ελεύθερου σκοπευτή που αφαίρεσε την ζωή πέντε πολιτών.

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου είναι η παλαιότερη στη Γαλλία, καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από τέσσερις αιώνες.

Φέτος ωστόσο οι αρχές πραγματοποιούν πιο αυστηρούς ελέγχους και περιπολίες.

Λείψανα από τη φάτνη του Ιησού στην Παλαιστίνη

Ξύλινα λείψανα που λέγεται ότι προέρχονται από την φάτνη του νεογέννητου Ιησού αναμένεται να επιστραφούν από τη Ρώμη στη Βηθλεέμ για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η απόφαση μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στο Βατικανό και αναμένεται να τοποθετηθούν στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στην εκκλησία της Γεννήσεως.

Δέντρο από Swarovski στην Κοπεγχάγη

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10 μέτρων με 3.000 κρύσταλλα Swarovski κοσμεί από την Κυριακή την Κοπεγχάγη.

Χρειάστηκαν τρεις διακοσμητές και 10 ημέρες για να κατασκευαστεί το εντυπωσιακό δέντρο αξίας 146.000 δολαρίων και δύο εβδομάδες για να στολιστεί η πλατεία Τίβολι.

Είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Δανίας στολίζει τέτοιο δέντρο, το οποίο θα παραμείνει στην πλατεία μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου.

Δείτε το ρεπορτάζ:
Keywords
Τυχαία Θέματα