Ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Καθημερινής

«Καθώς η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της σε ένα νέο κόσμο με αισιοδοξία και ελπίδα, ο ρόλος της Καθημερινής, καθώς εισέρχεται στη 2η εκατονταετία της ζωής της, θα είναι ακόμα πιο σημαντικός», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων της εφημερίδας.

Στις πρώτες του κουβέντες ανέφερε τις φράσεις του Γιώργου Βλαχου όταν κυκλοφόρησε η εφημερίδα: «Θα διατηρήσωμεν το δικαίωμα του ελέγχου των κυβερνητικών πράξεων.

Και θα προτιμήσωμεν, υποβάλλοντες εαυτούς εις δυσβάστακτον μαρτύριον υπομονής, να παρουσιάζωμεν την εφημερίδα ταύτην αρτίαν».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο «για το κύρος που κατέκτησε στη μακρά διαδρομή της η Καθημερινή» και πρόσθεσε ότι η εφημερίδα «χωρίς ποτέ να κρύψει την παραταξιακή της προτίμηση, ιεραρχούσε πάντα πρώτο το εθνικό συμφέρον».

«Η πολιτική της τοποθέτηση υπήρξε μία, σαφής και ειλικρινής. Χωρίς συμπλέγματα, στήριξε το Λαϊκό Κόμμα, τον Ελληνικό Συναγερμό, την ΕΡΕ και αργότερα τη Νέα Δημοκρατία. Όπως και τώρα παρακολουθεί από κοντά την κυβέρνηση και μας συμβουλεύει, με μέτρο και σοβαρότητα για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι» πρόσθεσε.

Πηγή: Ο Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Καθημερινής - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα