Ρουμανία : Μέτρα στήριξης της οικονομίας και όσων πλήττονται από την πανδημία

11:52 13/4/2020 - Πηγή: In.gr

Η Ρουμανία ζήτησε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα σύνολο μέτρων στήριξης της οικονομίας, η οποία πλήττεται από την πανδημία της COVID-19.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Coronavirus Response Investment Initiative (CRII και CRII +), που εγκαινιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Ευρωπαϊκών Πόρων της Ρουμανίας παρουσίασε ένα σύνολο μέτρων με στόχο να θα μετριάσουν και να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Τι περιλαμβάνουν;

Τα πιο σημαντικά μέτρα

που προτάθηκαν από τη Ρουμανία και τα οποία εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ευέλικτες κατανομές μεταξύ ταμείων (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής) και ευέλικτα κονδύλια μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, που υποστηρίζουν όλες τις ρουμανικές επιχειρήσεις, οι οποίες επηρεάζονται από τον κοροναϊό.

 «Δεν πρόκειται για επιπρόσθετες πιστώσεις, αλλά για αναπροσανατολισμό των αναγκών σύμφωνα με τις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές πραγματικότητες, χωρίς να επηρεαστούν οι στόχοι που θέτει η Ρουμανία», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ευρωπαϊκών Πόρων.

Από τις 16 Μαρτίου, όταν κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι και τις 10 Απριλίου, περισσότερες από ένα εκατομμύριο συμβάσεις εργασίας έχουν παυθεί, εξαιτίας της κρίσης του κοροναϊού.

Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο είναι η μεταποίηση (311.445 συμβάσεις εργασίας), το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο (194.236) και τα ξενοδοχεία(119.836).

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στη Ρουμανία ανήλθε σε 5.990 και των θυμάτων σε 314.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Agerpres

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρουμανία, Μέτρα,roumania, metra