Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο, Ηλεία και Αρκαδία – Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

15:50 23/8/2019 - Πηγή: In.gr

Συναγερμός επικρατεί στην πυροσβεστική το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού εκτός από τη φωτιά στη Λέρο, τρεις νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Ασπρόπυργο, Ηλεία και Αρκαδία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική καμία από τις παραπάνω πυρκαγιές δεν απειλεί κατοικίες.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Στην περιοχή ενισχύονται οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Επίσης, στην περιοχή συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες,

18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 37 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Την ίδια στιγμή φωτιά υπάρχει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί, άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 #πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 Ε/Π.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Στον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου, πίσω από τη Χαλυβουργική. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 #πυροσβέστες και 11 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 23, 2019

Υπενθυμίζεται ότι ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι πυρκαγιά στην περιοχή Λακκί της Λέρου, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να έχουν κινητοποιηθεί, ενώ σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν να απομακρύνουν λουόμενους από παραλίες.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα