Πρώτα βράδια με το μωρό

13:40 3/7/2020 - Πηγή: In.gr

Ο ερχομός του πρώτου σας παιδιού αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ζωή σας. Η αναμονή των εννέα μηνών έχει πλέον τελειώσει και κρατάτε στην αγκαλιά σας το νέο μέλος της οικογένειά σας. Η νέα καθημερινότητα θα σας χαρίσει απλόχερα πολλές συγκινητικές και δυνατές στιγμές, μπορεί όμως να προκαλέσει και έντονη ανησυχία αναφορικά με την φροντίδα του μωρού σας. Οι πρώτες νύχτες μαζί με το νεογέννητο μπορεί να σας φανούν δύσκολες, γνωρίζοντας όμως τι να περιμένετε, μπορείτε να οργανωθείτε κατάλληλα ώστε να κάνετε την

μετάβαση στο νέο κεφάλαιο της ζωής σας όσο πιο ομαλά γίνεται.

*Πιθανότατα να μην κοιμηθείτε καλά

Μπορεί να μην κοιμηθείτε καλά ή ακόμα και να μην κοιμηθείτε και καθόλου τις πρώτες μέρες που θα είστε στο σπίτι με το μωράκι σας, καθώς χρειάζεται να τρώει περίπου κάθε τρεις ώρες. Έτσι, ακόμα και αν κοιμηθείτε, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, αφού θα πρέπει να ξυπνήσετε για να το ταΐσετε. Ταυτόχρονα, μπορεί το μωράκι σας ακόμα και αν το έχετε ταΐσει ή αλλάξει, ακόμα και αν φαίνεται ότι έχει αποκοιμηθεί, να ξυπνήσει μέσα σε λίγα λεπτά. Για αυτό θα ήταν καλό να εξοπλιστείτε με υπομονή, καθώς τα πρώτα βράδια ενδεχομένως να έχουν και την μεγαλύτερη δυσκολία.

*Πολλά δάκρυα

Τα μωρά κλαίνε πολύ αλλά το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι νέες μανούλες. Οι πρώτες νύχτες στο σπίτι με το νεογέννητο ενδεχομένως να είναι γεμάτες συγκινήσεις, αφού οι ορμόνες σας αυτορρυθμίζονται και υπάρχει πιθανότητα να είστε ιδιαίτερα συναισθηματικές. Αυτό μπορεί να ισχύσει και για το ζευγάρι, αφού η συγκίνηση και για τον νέο μπαμπά είναι αρκετά μεγάλη. Πρόκειται λοιπόν, για δάκρυα χαράς, καθώς θα κρατάτε πλέον στην αγκαλιά σας το πρώτο σας παιδάκι.

*Συχνός έλεγχος στις πάνες

Είτε θηλάζετε είτε το ταΐζετε με το μπιμπερό, θα ήταν καλό να ελέγχετε συχνά τις πάνες του μωρού ώστε να διαπιστώσετε περίπου πόσες αλλάζετε σε μια ημέρα. Οι υγρές πάνες σημαίνουν ότι το μωρό σας τρέφεται καλά και ότι είναι ενυδατωμένο. Τα νεογέννητα βρέχουν συνήθως την πρώτη τους πάνα μετά από 12 ή 24 ώρες από την γέννησή τους ενώ ο αριθμός τους τείνει να αυξάνεται κάθε ημέρα.

*Δεν χρειάζεστε τα πάντα

Εάν δεν προλάβατε να κάνετε ντους, να εφοδιάσετε πλήρως οτιδήποτε θέλετε για το μωρό σας ή ακόμα και αν το πρόγραμμα της ημέρας δεν υλοποιήθηκε όπως περιμένατε, είναι σημαντικό να μην διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Οι καθημερινές αλλαγές αποτελούν χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου οπότε είναι σημαντικό να μην πιέζετε τον εαυτό σας ώστε να είναι όλα στην εντέλεια. Η ζωή με ένα νεογέννητο μπορεί να έχει πολλά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι απλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρώτα,prota