«Πόλεμος» ανακοινώσεων κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της πανδημίας

23:37 21/8/2020 - Πηγή: In.gr

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για δωρεάν μάσκες και εμβόλια μπορεί να ικανοποίησαν την αντιπολίτευση ωστόσο είχαμε νέο επεισόδιο στην κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή μια αποστροφή στον λόγο του Πρωθυπουργού που συνέδεσε την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα σενάρια συνωμοσίας που αναπτύσσονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με βίντεο και προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δωρεάν θα δοθεί το εμβόλιο στους πολίτες όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη με τους

λοιμωξιολόγους.

Για δεύτερο άδειασμα του υπουργού Υγείας από τον κ. Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική και θεωρίες συνωμοσίας

Σε μια κίνηση που αιφνιδίασε, ο πρωθυπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση με ένα «ναι» ή με ένα «όχι» για τα σχολεία και τις μάσκες αποφεύγοντας την καταστροφολογική κριτική, γιατί όπως είπε ρίχνει νερό στο μύλο της συνωμοσιολογία του διαδικτύου.

Στην μομφή Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με σποτ στο οποίο επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό γιατί δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται κατόπιν εισήγησης των ειδικών επιστημόνων.

Χάθηκε στην ασυνεννοησία η αυτονόητη απόφαση Μητσοτάκη για τις μάσκες στα σχολεία

Ο πρωθυπουργός πήρε μια αυτονόητη απόφαση, βάζοντας τέλος στην αρρυθμία που άρχισε να εκδηλώνεται με τις σχετικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, που μέχρι και την τελευταία στιγμή υποστήριζε την άποψη ότι το κόστος των μασκών στα σχολεία θα το επωμιστούν οι πολίτες.

Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση για τους χειρισμούς της πανδημίας, εκτιμάται ως μία κίνηση πολιτικής τακτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα