Ποια τρόφιμα δεν χρειάζονται ψυγείο;

13:25 18/11/2020 - Πηγή: In.gr
1. Ντομάτες

Θα έχετε ακούσει για την μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Florida, σωστά; Η συγκεκριμένη έρευνα απέδειξε ότι η χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου δεν επιτρέπει στην ντομάτα να αναδώσει αυτή την πλούσια και μεστή γεύση της.

2. Αυγά

Τα αυγά στο σούπερ μάρκετ είναι εκτός ψυγείου, αλλά για κάποιο παράξενο λόγο εμείς μετά τα βάζουμε στο ψυγείο. Διατηρούν καλύτερα τα θρεπτικά τους συστατικά εκτός.

3. Μέλι

Το μέλι αν το διατηρείτε σε ένα καλά κλεισμένο βάζο δεν πρόκειται να πάθει ποτέ τίποτα, εκτός από το να ζαχαρώσει,

κάτι που σώζεται αν το ζεστάνετε, φτιάχνοντας, ας πούμε…ρακόμελο! Αν λοιπόν το τοποθετήσετε στο ψυγείο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το παγώσετε και να χάσετε χρόνο προσπαθώντας να το ξεπαγώσετε στην συνέχεια.

4. Κέτσαπ

Η κέτσαπ έχει πάντα μια θέση στα ψυγεία μας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα καλά προστατευμένο από υγρασία ντουλάπι – τα συστατικά που περιέχει, αλλά και η ζάχαρη την διατηρούν μια χαρά. Επίσης, αυτή και η μαγιονέζα δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να καταψύχονται! Θα καταστραφούν.

5. Πατάτες

Οι πατάτες δεν μπαίνουν στο ψυγείο για κανένα λόγο- τοποθετήστε σε ένα μπολ που θα έχετε μόνιμα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, και έτσι θα διατηρηθούν φρέσκες περισσότερο καιρό.

6. Ψωμί

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αν βάλουν το ψωμί στο ψυγείο δεν θα μουχλιάσει, αλλά αυτό που συμβαίνει τελικά είναι ότι ξηραίνεται τόσο πολύ που δεν τρώγεται. Αν θέλετε να διατηρηθεί, βάλτε το σε μια σακούλα και μετά στην κατάψυξη και μετά θα μπορέσετε να το ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

8. Μήλα

Τα μήλα αντέχουν μέχρι και 2 εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ αν τα βάλετε στο ψυγείο θα μαυρίσουν πιο εύκολα και θα χάσουν το άρωμά τους.

9. Αγγούρια

Δίπλα στις ντομάτες φυσικά βρίσκονται τα αγγούρια, τα οποία επίσης στο σούπερ μάρκετ είναι εκτός ψυγείου! Αυτό το λαχανικό είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και όταν το βάζουμε στο ψυγείο χαλάει πολύ πιο γρήγορα, μαραίνεται γιατί παγώνει και δεν τρώγεται με τίποτα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να τα βάλετε στο ψυγείο φροντίστε να τα διατηρείτε σε χάρτινη σακούλα, ώστε να μην κρυώνουν πολύ.

10. Καυτερές σάλτσες

Τα μπαχαρικά, το αλάτι και το ξύδι που περιέχει αυτή η σάλτσα λειτουργούν ως συντηρητικά και δεν την αφήνουν να χαλάσει. Από τη στιγμή που διατηρείτε τα μπουκάλια καλά κλειστά στο ντουλάπι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα