Πλατεία Αμερικής : Εξιχνιάστηκε η δολοφονία νεαρού Αφγανού

19:16 21/10/2019 - Πηγή: In.gr

Οι προσωπικές διαφορές ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο της ανθρωποκτονίας 18χρονου Αφγανού, στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, στην πλατεία Αμερικής, από έξι τουλάχιστον δράστες, τρεις εκ των οποίων είναι ομοεθνείς του (από 19 έως 21 ετών).

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το κίνητρο

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου πήγαν στην πλατεία Αμερικής, όπου σύχναζε το θύμα, με σκοπό να λύσουν

προσωπικές διαφορές τους. Για τον λόγο αυτό είχαν εφοδιασθεί με αιχμηρά αντικείμενα και μόλις τον εντόπισαν του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Αμέσως μετά, διέφυγαν εκτός Αττικής.

Όπως εξακριβώθηκε, ένας εκ των δραστών, ο 19χρονος, πήγε στην Ορεστιάδα με σκοπό να φύγει από τη χώρα. Μετά από συνεργασία με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, εντοπίστηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και προσήχθη στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Ναρκωτικά και ληστείες

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, με το οποίο συνελήφθη.

Για τους υπόλοιπους δράστες συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για την ταυτοποίηση, όσο και για τον εντοπισμό τους.

Σημειώνεται, ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 21χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα