Ταϊλάνδη : Ο βασιλιάς αφαίρεσε τους τίτλους από τη βασιλική σύντροφο

18:50 21/10/2019 - Πηγή: In.gr

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν αφαίρεσε όλους τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα που είχε απονείμει στην βασιλική σύντροφό του, κατηγορώντας την για «απιστία απέναντι στον μονάρχη», όπως ανακοίνωσαν αργά απόψε τα ανάκτορα.

Η 34χρονη Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι είχε αναγορευτεί επίσημη βασιλική σύντροφος μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Δύο μήνες νωρίτερα ο βασιλιάς είχε παντρευτεί την Σουτίντα Τιτζάι, 41 ετών, την έως τώρα υποδιευθύντρια της σωματοφυλακής του. Λίγες ημέρες πριν από τη στέψη του, τον Μάιο, της απένειμε τον τίτλο της βασίλισσας.

Η ανακοίνωση των ανακτόρων

χαρακτηρίζει «αγνώμονα» και «φιλόδοξη» την Σινινάτ, η οποία επιχειρούσε «να ανέλθει στο ίδιο επίπεδο με τη βασίλισσα».

Η Σινινάτ, η οποία είναι υποπτέραρχος, πιλότος, νοσηλεύτρια και σωματοφύλακας, ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου εδώ και έναν αιώνα.

Για τι κατηγορείται η βασιλική ερωμένη

Σύμφωνα με την δισέλιδη ανακοίνωση, η Σινινάτ «συμπεριφερόταν με τρόπους που δεν αρμόζουν στον τίτλο της» και «δεν ήταν ικανοποιημένη με τον τίτλο αυτόν» ενώ ταυτόχρονα «επιδεικνύει ανυπακοή απέναντι στον βασιλιά και της βασίλισσα».

Είχε προσπαθήσει επίσης να σταματήσει την αναγόρευση της Σουτίντα σε βασίλισσα πριν από τη στέψη του βασιλιά ο οποίος της έδωσε τη θέση της βασιλικής συντρόφου ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα λυνόταν «ένα πρόβλημα που μπορεί να επηρεάσει τη μοναρχία».

H βασιλική σύντροφος, Σινινάτ. (Πηγή: BBC – EPA)

Όμως, εκείνη καταχράστηκε την εξουσία που της είχε δοθεί και έδινε εντολές εκ μέρους του 66χρονου βασιλιά.

Ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα του το 2016. Η βασίλισσα Σουτίντα είναι η τέταρτη σύζυγός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα