Περάστε κόσμε…

06:22 9/4/2019 - Πηγή: In.gr

Παρακολουθώντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού στην πολιτική σκακιέρα και βλέποντας την προσπάθειά του να προσελκύσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί ενόψει εκλογών, δεν μπορείς παρά να τον συγχαρείς για τη φαντασία του.

Στο πλαίσιο της «πλατιάς διεύρυνσης» κατάφερε να φέρει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Τζουμάκα, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το παλαιό ΠΑΣΟΚ και βρισκόταν στα… αζήτητα από το 1998.

Μέσα στη «Βαβέλ» του κυβερνώντος

κόμματος χώρεσαν και άλλα στελέχη από το χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς που είχαν μείνει χωρίς πολιτική «στέγη».

Ένα από αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος αφού είδε να τον εμπιστεύεται το 2% περίπου όσων ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τα «βρόντηξε με πάταγο»αναζητώντας επίμονα μία θέση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθειά του έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και οι περισσότεροι που κινούνται πέριξ του κυβερνώντος κόμματος στοιχηματίζουν ότι θα καταφέρει.

Από το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου το περασμένο Σάββατο παρέλασαν πολλοί. Νίκος Μπίστης, Ραλλία Χρηστίδου, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Έλενα Κουντουρά και πολλοί ακόμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας το ΚΙΝΑΛ να του έχει γυρίσει στην πλάτη, διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις και τα ποιοτικά τους στοιχεία, παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του κόσμου για μία σειρά θεμάτων που δεν λένε να ξεχάσουν, όπως το Μάτι, το Μακεδονικό, οι υπέρογκοι φόροι και τα σπίτια που βγαίνουν καθημερινά σε πλειστηριασμούς είναι αναγκασμένος – ελλείψει «πάγκου» στον ΣΥΡΙΖΑ – να στραφεί σε φθαρμένα πολιτικά υλικά.

Το πώς θα μπορέσει να εμφυσήσει στους ψηφοφόρους του ότι πολεμάει τη «συντήρηση» και το «παλιό» με στελέχη που πρωταγωνιστούσαν στην πολιτική σκηνή πριν από 20 χρόνια, θα πρέπει να το δικαιολογήσει ο ίδιος.

Επί του παρόντος, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν ότι δεν βλέπουν την οργή του κόσμου που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, κάνουν ότι δεν βλέπουν τις αντιδράσεις των πολιτών στους δρόμους και τις πλατείες. Εκεί δηλαδή, που βρισκόταν σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Αντιπολίτευση.

Θεωρούν πως η… λαοσύναξη στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου με τα δεκάδες πούλμαν και τους μεταφερόμενους ψηφοφόρους, θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο αναστροφής του πολιτικού κλίματος.

Με αυτήν την προσέγγιση το μόνο που κάνουν – άθελά τους ή μη – στην κυβέρνηση, είναι να βάζουν τον πήχη ενόψει ευρωεκλογών ακόμη πιο χαμηλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα