Ο Ζαχίρ μαγειρεύει στη Μόρια για τους πρόσφυγες

22:00 7/6/2019 - Πηγή: In.gr

Στη Μόρια δίπλα στους πρόσφυγες βρέθηκε ο αγαπημένος παίκτης του Master Chef 3, Ζαχίρ, που συγκίνησε το πανελλήνιο με την ιστορία του.

Ο Ζαχίρ πρόκειται για τους πιο αγαπητούς μάγειρες του φετινού Master Chef 3. Μετά την τηλεοπτική εκπομπή αποφάσισε να βρεθεί στη Λέσβο ώστε να εκπληρώσει μια μεγάλη επιθυμία του.

«Θα ήθελα να ανοίξω ένα εστιατόριο, όπου μια μέρα την εβδομάδα

θα φιλοξενώ άστεγους, να έρχονται και να τρώνε. Έχω μείνει κι εγώ άστεγος, το έχω ζήσει…», είχε εκμυστηρευτεί στον σεφ και μέντορά του Λεωνίδα Κουτσόπουλο ο Ζαχίρ.

View this post on Instagram

A post shared by zahir yawary (@zahiryawary) on Jun 6, 2019 at 5:09am PDT

Ο 29χρονος Αφγανός αποφάσισε να πάει στη Λέσβο και να βρεθεί δίπλα στους πρόσφυγες μαγειρεύοντάς τους στην κοινωνική κουζίνα «Home for All».

Όπως αναφέρει μάλιστα και ρεπορτάζ του stonisi.gr, παραδίδει παράλληλα μαθήματα μαγειρικής που γίνονται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στο Ντίπι, για όσο διάστημα βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το φαγητό του ετοιμάζεται και μοιράζεται εν συνεχεία στο ΚΥΤ της Μόριας με τα βαν της κοινωνικής κουζίνας.

«Ήθελα πολύ να έρθω στο νησί. Χαίρομαι πραγματικά που είμαι εδώ και έχω τη δυνατότητα να μαγειρέψω μαζί με φίλους για αυτούς τους ανθρώπους. Σίγουρα περνάνε δύσκολα. Δεν είναι ευχάριστες οι συνθήκες που ζουν», αναφέρει ο Ζαχίρ μιλώντας στο stonisi.gr.

«Ήρθα να μαγειρέψω για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα θέλω και προσπαθώ να μιλάω αρκετά μαζί τους. Αυτό που τους λέω είναι πως μέσα στην ατυχία τους είναι και τυχεροί. Γιατί έχουν ένα πιάτο φαγητό και κάπου να μείνουν» συμπληρώνει.

«Τους ζητώ να είναι δυνατοί, να έχουν υπομονή και επιμονή, να μην το βάζουν κάτω ποτέ. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή», καταλήγει ο Ζαχίρ.

View this post on Instagram

Σαν το χωριό πουθενά…

A post shared by zahir yawary (@zahiryawary) on Jun 4, 2019 at 11:37pm PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα