Ο Κρίστιαν Χόλσταντ προτρέπει: «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο»

09:53 21/6/2019 - Πηγή: In.gr

Τη συνείδηση του κοινού για το πιεστικό ζήτημα της ρύπανσης των ωκεανών με πλαστικά απορρίμματα θέλησε να ενισχύσει ο αμερικανός καλλιτέχνης Κρίστιαν Χόλσταντ με την εγκατάστασή του «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθειας)». Η εγκατάσταση, με την υποστήριξη της εταιρείας FTR Industrial, έχει τη μορφή του Κέρατος της Αμάλθειας, αυτού του πανάρχαιου συμβόλου τύχης και αφθονίας. Ο συμβολισμός του όμως είναι διαστρεβλωμένος λόγω του υλικού με το οποίο είχε κατασκευαστεί: οικιακά πλαστικά

απορρίμματα!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Today the cornucopia arrives to the water again. Each week we consume the equivalent of 1 credit card in micro plastic through our food and water. When cooked it releases gasses which enter into our bodies. This project has been depressing beyond words. The piece is called “ Cornucopia ( consider yourself as a guest.)”

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@christianholstad) στις 19 Ιούν, 2019 στις 4:56 πμ PDT

«Ένα παλιός γείτονας είχε στην πόρτα του μια πινακίδα που έλεγε «θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο». Κάθε μέρα, για χρόνια περνούσα από μπροστά και έγινε, αθέλητα, ένα μάντρα» εξομολογήθηκε ο Χόλσταντ. «Η εξάρτησή μας από τα πλαστικά δεν είναι βιώσιμη. Τα αποτελέσματά της έχουν φουσκώσει σε μέγεθος ηπείρων, στα νερά μας. Η εγκατάσταση «Θεωρήστε τον εαυτό σας καλεσμένο (το Κέρας της Αμάλθειας)» είναι ένας στοχασμός για τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη και για τους δικούς μας ρόλους ως καταναλωτές μέσα σ’ αυτή την ογκούμενη μάζα πλαστικού» είχε προσθέσει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

On @designboom last week! Next time you are in a grocery store take note on the amount of the plastic. Thanks to @cafoscari @paridevitaleagency @fptindustrial and @milovanfarronato to begin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@christianholstad) στις 1 Ιούν, 2019 στις 4:53 πμ PDT

Αρχικά, η εγκατάσταση εκτέθηκε στο νερό, στο Canale Grande της Βενετίας, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari και, στη συνέχεια, στην αυλή του πανεπιστημίου. Σηματοδότησε, επίσης, την εμπλοκή της FTP Industrial σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας της θαλάσσιας ζωής. Από τον περασμένο Απρίλιο, η εταιρεία, η οποία ειδικεύεται σε κινητήρες σκαφών, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρότζεκτ «Clean Sea Life».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα